Damm damm dammsuga

Har precis sysselsatt mig med ovan nämnda. Det jobbiga med att dammsuga det här rummet är att det är så litet att det blir otympligt att dammsuga. Det tar inte lång tid. Det är bara jobbigt. Så nu dricker jag te istället. Te som en av dom utflyttade i mitt kök lämnat. Nu är köket storstädat för övrigt vilket är väldigt skönt - förutom att dom slängde skotten (haha) och några skitiga kökshandukar som jag hade tänkt tvätta. Men men. Ensam är jag i alla fall!


Vad det gäller ensam/hemma så diskuterade jag och Alexandra detta i fredags. Jag tror nämligen att när man väl flyttar hem och bor med familjen på ett eller annat sätt så kommer det vara jätteskönt dom 2 första veckorna kanske... Sen tror jag man kommer få spasmer eftersom du är van vid att göra ALLTING själv. Och att ta hand om dig själv och inte behöva ta hänsyn till någon annan. Jaja.

Idag har jag, förutom att dammsuga, städat lite annat, tvättat lite, packat inför morgondagen. Nu lämnar jag ju detta hem i 4 nätter för hostel. Tycker det är lite komiskt att mitt studentboende betalar för mig i ett enbäddsrum på ett hostel där det ingår frukostbuffé OCH jag får äta för £25 per dag! Bara jag spara kvitton så får jag tillbaka pengarna. Cepe. Så jag kommer leva lyxliv nu över julen.

Ska upp lite tidigare imorgon då så att jag hinner checka in innan jobbet - för direkt efter ska jag på julfesten på Kates pub. Och jag tror inte det går att checka in på hostelet mitt i natten (inte för att jag vet hur länge julfesten pågår). I och för sig är det praktiskt om jag inte kommer tillbaka allt för sent med tanke på att jag jobbar 9-4 på måndag. JULAFTON! Haha.

Juste, jag glömde bort dagen. Jag har handlat 2 små julklappar. Och en affisch till mig. Och så har jag tränat. Och ätit ur min kyl typ, eftersom man inte kan lämna färskvaror under 4 dygn. Känns lite fel. Så det enda som finns i kylen just nu är fransk ost (haha) och ett ägg. Sen har jag ju självklart lite grejor i skafferiet. Nästa gång jag återvänder hit kommer Lisa och Lollo vara med troligen. För dom är här då!

Sen fattar jag inte riktigt om Marcus & Olle har flyttat hem igen? Dom går inte att få tag på i alla fall.

Vet inte om jag kommer ha internet nu på några dagar men annars tänkte jag bara önska alla en GOD JUL!!!!! Hoppas ni får mer snö och Kalle Anka än vad jag får, haha!

Xxx


December 21st

Hej och hå. Helt sjukt att klockan är över 10 redan (eller 11 i Sweden).. Så går det när man jobbar hela dagen. 11-8 var en lång dag. Och det var inte alls lika mycket folk som det brukar. Eftersom det är jul (och vi har sjukt mycket bra julklappar) brukar det alltid vara jättemycket folk som handar massa småsaker. Men inte idag. Ska i och för sig inte klaga, det var ändå en del att göra. 

En av killarna på jobbet hade blivit dumpad av sin pojkvän (och dom hade typ varit tillsammans LÄÄÄNGE, över 4 år) så han var jätteledsen stackarn. Spenderade min 15 minuters teabreak på eftermiddagen med att prata med honom. Lilleputten. Han skulle ta en promenad hem nu och gråta och sedan prata med honom. Inte lätt när dom bor ihop, ska fira jul ihop och allt. Hoj oj. Han grät liksom när vi pratade stackarn. Helt devastated.

Och en brittisk tjej som har samma tjänst som mig frågade mig om jag var amerikansk. Haha. Första gången vi sågs. Känns tryggt att engelskan är på den nivån. Fast måste jobba på den brittiska accenten men man känner sig så fjantig. Fast dom brittiska fyllona på Kates pub undrade ju vad jag hade för dialekt, var i England jag kom ifrån... Kanske börjar arta sig ändå. Även fast det verkligen inte känns som det. Men men.

Inte helt oväntat ska jag vara hemma ikväll. Fortfarande stört hur den här kvällen försvann. I och för sig slutar du inte 8 prick om du slutar 8 utan då stänger affären och man kommer därifrån 20 över kanske. Och sedan går jag min 20-25 minuters promenad hem. Så det blev sen middag och allmänt sent helt enkelt.

Är ledig imorgon! Skönt att jobba varannan dag typ. Får väl se vad jag hittar på då. Ska ta det lugnt i alla fall. Sen jobbar jag ju söndag måndag.

image251
Mina senaste utgångs-fynd. Jackan från dansgolvet på KOKO och en tomteluva som en hemlös verkligen verkligen tyckte att jag skulle ha, fick den när jag väntade på bussen i onsdags natt.


image252
Mina helt underbara glas som jag älskar mer än livet självt (nästan i alla fall!)

Hej hej, hemskt mycket hej

Väntar. På tvätten. Torktumlas sen är det klarrebarre. Försöker vara lite duktig med att göra lite saker innan jag lämnar för att bo på hostel över julen. Ska dammsuga ordentligt innan jag drar också.

Idag har varit en intressant dag. Vaknade vid 11 typ (vilket är sent för att vara jag) men kanske inte var jätteknasigt eftersom jag kom hem vid 5 eller något sånt igår. Var på Metro med Kate - sjukt kul!! Mycket roligare än förra gången, mer folk, mer drag. Kul att vi träffade folk vi träffat på andra ställen förut. Cepe. Nu krymper London också. Jaja, innan detta hade jag varit på Kates pub och druckit gratis öl som hon smusslade mig (eftersom hennes chef antagligen inte skulle uppskatta det - annat blir det på söndag då puben har julfest och det är fri bar!). Jaja. På puben var jag lite utsatt av överförfriskade engelsmän i kostymer, inte jättekonstigt eftersom jag stog och hängde vid bardisken, själv. Men det är alltid trevligt att prata med britter. Haha.

Jaja. för att återkomma till dagen så degade jag hemma först, pratade med killen i receptionen i evigheter - han var på ett ovanligt gott humör! Sen drog jag till SOHO och vandrade omkring lite - kallt idag! Pratade ett tag med pappsen som ringde och meddelade att han kommer svänga förbi igen. Sen träffade jag Alexandra och åt middag på ett mysigt ställe på High Street Ken. Hon drar hem 23 - 26 för lite jul.

Har hemlängtan just nu. Beror nog mest på att det är jul och familjeliv och att en efter en drar hemåt... Men men, imorgon är det jobb i alla fall. 11-8. Ska nog ta det chill i helgen allmänt, i alla fall tills söndag. Även fast jag har erbjudandet att "go for drinks" med en kille jag träffade på KOKO. Det intressanta med det hela är seriösheten vad det gäller dater i det är landet. Om man jämför med Sverige menar jag. I Sverige har vi inte riktigt det här med dejt. Inte på samma sätt i alla fall. Det är mer att man ses och sedan blir det vad det blir. Lite mindre press på något sätt. Tycker jag i alla fall.

Måste visa er den här förresten, som jag såg i en modetidning på jobbet (måste ju läsa något på lunchen, haha):
image247

Typ sötaste ringen någonsin!!! Helt sjukt. Blir pepp på sommar dessutom. Kan ju kommentera att det är Dior och den kostar över 2000 euro. Lagom.

Och Åsa kommer inte till London. Just nu i alla fall. TRÅK! För mycket strul. Så vi har en biljett för mycket till Brixton på nyår om någon är sugen...?

Sen tänkte jag lägga upp lite bilder på mig själv. Den här bloggen är ju om mig. Och behöver tydligen fler bilder. Anledningen till att jag inte tar lika mycket bilder är antagligen att jag känner mig så hemma att det inte känns som något värt att dokumentera. Men jag kan ju försöka bättra mig......

Så här glad var jag igår
image248

Så här fresh var jag idag
image249

Och det här hade jag på mig
image250

Kul va? Har lite hårångest förresten. Ska jag klippa mig eller är det lagom långt? Ska jag färga håret? Puff puff.


Hjääääääääääääääääääälp


Stackars lilla datorn

Tror min dator är lite överansträgd. Blir nog ingen DVD idag. Blir nog en bra bok istället. Har jag sagt att boken jag läser just nu är sjukligt bra???

Den heter i alla fall "the book thief" och är skriven av Markus Zusak. Tips.

Mörkret sprider sig där ute.

Tomhet

Börjar bli lite tomt här nu... Sarah åkte till Paris idag och lämnade mig ensam i rummet. Och jag är ensam i mitt kök (men det är mest skönt). Alla skolvänner har dragit hem och Linnéa drar till Kanarieöarna på onsdag. Hum hum. Tur att Kate är kvar! Och ska träffa Alexandra på torsdag, hon ska bara hem en snabbis på själva julafton typ.

Idag har jag tagit det lugnt, tränat, kollat runt i området och åkte en snabbis till Liverpool Street. Har köpt 16 glas till min framtida lägenhet. Har blivit en sucker för inredning på senaste tiden! Men dom är JÄTTEFINA hur som helst. Har även spanat in en lampa till köket kanske. För som jag bestämt för länge sedan är ju drömmen att ha en kristallkrona (så stor och maffig som möjligt) i det rum som min etta kommer bestå av. Jag har ju redan 4 stolar. Haha.

Sen har jag dinerat nu nyligen och ätit lite fransk ost (eftersom Sarah lämnade ca 7kg ost till mig, haha). Ikväll ska jag kolla på del 3 av Upp till Kamp tror jag och imorgon är det jobb som gäller. Och en sväng ut kanske.

Igår var ju för övrigt även det en underbar dag! Degade först sen ringde Ninni och vi pratade lääänge, nutten! Jag saknar jag saknar. Det jobbiga med att prata med folk i telefon är att det inte känns som man befinner sig 2,5 timme flygtid därifrån. Men det gör man ju. Hatar att inse det samma ögonblick som man lägger på.

Annars så tog jag det lugnt, gick omlring lite och kollade i kvarteren och sedan kom Linnéa till mitt boende och hade med sig 2 pizzor att stoppa i ugnen. Mums filibabba! Haha, sen drog vi till Svenska Kyrkan och kollade på LUCIATÅG och det var typ det mysigaste på länge. Helt sinnessjukt, fick typ rysningar under en låt. Och man ville inget hellre än att gå ut i snön och åka hem och mysa med nära och kära. Verkligheten var lite annorlunda. Men det ingick kaffe, lussebulle och pepparkaka så jag och Linnéa stog och minglade lite. Det är nog sannolikt att det var min enda lussekatt i år. Ja ni kan ju tänka på det där hemma. Den var lite småtorr men jag tyckte den smakade himelriket. Haha. NÖRD. Däremot får man väl säga att kören (luciatåget) inte var den vackraste. Som Linnéa sa såg alla ut att vara halv engelska/svenska. Verkade inte vara en lyckad kombination.

På vägen från luciatäget mötte vi en trevlig kille (?) som undrade vart vi var på väg. Han trodde typ vi skulle ut för att vi hade dansat lite medan vi pratade. Bara för att vi har ett livligt kroppsspråk. Sedan antog han att det var en kille vi pratade om, och sist men inte minst ville han ha tips på en julklapp till sin storasyster som var 32 år. Spännande grabb det där. Påpekas bör kanske att han var smått berusad. Linnéa fann honom attraktiv. Jag tyckte han påminde om någon jag inte tyckte om. Men jag kunde inte komma på vem.

Glömde säga att när jag och Linnet var på väg att möta Lovisa i lördags så säg vi Adrien Brody. Det är lite cool.

Första andetaget

Andas.

Gör jag just nu. För jag är ledig imorgon. LEDIG. Känn smaken i munnen. Och jag är ledig på tisdag. Helt underbart.


Linnéa har precis lämnat mitt kära rum efter en utomordentligt ihopsvängd adventsmiddag.

image244image245image246
Min lilla advendsstake som jag fick på posten kära fröken Svedberg.



Vi har även haft nöjet att köpa biljetter till årets nyårspartaj (så om någon nu missat att meddela oss om att ni kommer så gör det snarast). Kommer bli bra!


I fredags var jag på KOKO med Kate och Tommy (som var lite väl exalterad). Vi hade kul! Haha. Dansade. Hittade en läderjacka på dansgolvet (men den är inte jättefin tyvärr - lite väl MC)... Träffade en massa bekantskaper (både nya och gamla). Var trevligt. Kom hem vid 5.


Jobbade lördagen trött trött trött men det var alldeles för mycket att göra för att jag skulle ha tid att tänka på det (utom på min lunchrast) och jag är nästan glad över att det inte blir så mycket julklappar för min del med tanke på hur mycket gift rapping jag gör!! Det är helt sjukt. Och jag jobbade idag också. Hann inte ta min lunchrast idag - så mycket hade jag att göra - sprang omkring hela dagen. Så ni kan ju förstå hur sugen jag är på att vara ledig!


Idag så servade jag några svenskar också (men låtsades som ingenting bara för att lyssna på deras skitsnack!) och dom var helt hemska - riktiga överklass äckel. Fy fan! Dom köpte likadana sjalar till sina flickvänner. Och en köpte en till sig själv också (som skulle vara snygg till hans frack). Jag dör jag dör jag dör. Dom var heeeelt hemska. Går inte att förklara.


Igår kväll mötte jag upp Linnéa direkt efter jobbet och vi mötte upp hennes au-pair kollega Lovisa och vi gick till Pankake House och käkade - ÄLSKAR det stället! Alldeles för gott. Sen var tanken att vi skulle på bio men det strulade till sig så det slutade med att Lovisa åkte hem och jag och Linnéa satte oss på en pub ett tag. Men det blev inte någon sen kväll inte. Men en väldigt trevlig en!

På min väg till jobbet idag såg jag en mamma slå sitt barn och jag höll på att smälla av av ilska - om inte dom hade hoppat på bussen hade jag gått fram och sagt till henne. Jag var helt sjukt upprörd. Vet inte riktigt vad det handlade om men dom hade bråttom och han var typ kissnödig så hon smäller till honom. Man blir liksom speechelss! Helt sjukt. Men England är väl så konservativt att dom är lite åt aga hållet liksom. Gaah. Även om jag inte hann konfrontera henne (vilket inte hade varit likt mig men jag var jäkligt sugen på) så gav det mig någo att fundera över resten av vägen till jobbet.


För att hoppa till något helt annat så måste jag ju sist men ABSOLUT inte minst gratta världens bästa Ninni som fyller 19 bast idag!!!!!! Saknar dig plutten (hur skulle man inte kunna sakna den här):

image243

Nu ska jag sova!


Veckans tema..

..är helt klart vitt vin (so far)! Så här efter några glas vitt vin tittar man tillbaka på veckan som gått.

Tisdag - vinmingel med internshipet = vitt vin
Tisdag - avskedsmiddag med Mumin = vitt vin
Onsdag - middag med pappa = vitt vin
Torsdag - mingel på skolan = vitt vin

Hum hum. GLAD LUCIA förresten. Försökte föklara det på jobbet idag men det gick inte så bra... Konstig tradition, men jag och Linnéa firade med en seriös lunch a la förrätt och huvudrätt. GOTT GOTT!!! Köpte en tick-tack klocka också. Som ser ut som en LP skiva. Sen köpte vi mulled wine (typ engelsk glögg) på jobbet, tjejerna, när jag kom tillbaka från lunchen. Och sedan mingel på skolan - inte för alla då utan det var karriärsdelen som hade för alla värdfamiljer och internship företag (och eftersom jag gör ett internship så är jag välkommen!). Höll på att få ett internship av en tjej på Houses of Parlament. Mest för att jag snackade med en amerikanska som gjorde internship där och började sedan prata med dom hon var där med... Dom letade alltid efter intresserade (jag måste ha verkat extremt intresserad?!) Jaja. Pratade med min gamla lärare och lite alla möjliga. Trevligt trevligt.

Imorgon är det sista dagen på mitt internship (innan 7e januari i alla fall). Well well. Jobbar ju lördag och söndag men ska gå ut med Kate imorgon ändå.... Känns värt! Aaaaatchou!

Bless you!

Mid-week session

Koko! Ätit middag med far min som var här över natten på möte. Visat honom mitt fashionabla studentrum. Har även haft CAE prov idag. Är trött. Dagen har gått fort. Herregud. Och nu är det inga prov kvar, inga att oroa sig för i alla fall. 2 dagars internship innan en 3 veckors paus. Jobbar dock både lördag och söndag. Drömmer om färgglada ägg. Blev uppraggad av en kille som ville bli Theatre Director igår på ett network mitt internship höll i. Och en tjej försökte supa ner mig, var en expert på att mingla igår. Avskedsmiddag med Issa igår också, hon drar hem imorgon. Linnet var där med. Älskar min sammanfattning. Imorgon är det vinmingel som karriärsdelen i min skola anordnar. Undrar om det är några andra elever bjudna förutom jag, kommer bli lite pinsamt annars men jag känner ingen annan som är bjuden. Jaja. Mingel var det ja. Tur att jag är ledig måndag tisdag annars skulle det vara lite hårt med 7 dagars arbetsvecka som denna kommer vara (räknar idag som arbetsdag även om jag "bara" hade prov). Karamba. Hinner inte med mig själv alls just nu men det är väl som det brukar vara då. Ska gå ut i helgen i alla fall, även fast jag jobbar. Börjar inte förrän 12. Blaj blaj, Jullan är partaj, Puss puss bomullstuss och kanske en dubbeldäckarbuss. Peace out!


(Jag ÄR officiellt störd i huvudet)

Hubba Bubba

Jahapp, så var det måndag igen. Och det känns knappt som jag har haft helg alls men men. Var i alla fall en lugn och skön helg. Söndagen var riktigt trevlig, känns som att vi firade 2a advent ordentligt! Och marknaderna, som jag tror är varje söndag vid Liverpool Street, var HELT underbara - samtliga var i samma stajl som Street i Stockholm. Sen är jag ju allmänt ett fan av området kring Brick Lane....

Åt en god etiopisk wrap på en marknad. Säger det bara för att det har blivit lite av ett tema. Åt nämligen en indisk vegetarisk wrap i fredags och båda var sjuuuuuukt goda. Så det är min nya grej, haha!

Idag har jag jobbat på Internshipet, sista veckan innan "lovet". Dessutom ska jag inte vara där på onsdag eftersom del 3, 4 och 5 som är dom sista delarna av mitt CAE-prov är då. Och sen ska jag träffa pappsen som är här för ett möte så vi ska ses onsdag kväll - sen åker han hem igen torsdag morgon. Men det ska bli trevligt!!!

Dagen har varit intressant, fick bland annat äran att komma på ett rättvist sätt att dra 2 korsordsvinnare och hålla på lite med sånt. Var kul. Var ute och vandrade på Strand igen också, men det var kallt idag. Blev inte en jättelång runda.

Sen har jag tvättat och tränat idag också. Och bestämt middagsträff med Mumkan imorgon, hon drar ju tillbaka till Sverige på torsdag... Tiden har runnit (som jag säger varenda gång jag skriver i den här bloggen men tiden går verkligen helt STÖRT fort, och oj så mycket jag varit med om i det här landet). Dessutom är det network med jobbet igen som jag ska förbi. Och jag ska i säng tidigt eftersom det är prov på onsdag. Herregud herregud. Förstår inte hur jag orkar med mig själv. Gör så mycket nu... Men efter den här veckan lär det lugna ner sig lite, jobbar ju inte varje dag under mitt "lov".

Jaja, borde sova om jag ska orka med morgondagen! Och kan inte någon bestämmaåt mig vad jag ska göra den 1a mars, tanken slår mig dagligen. Vart ska Jullan ta vägen?!.........

linnéa gästbloggar!

tjolahopp! idag har jag och julia haft en mysig 2.a advent ihop! förmiddagen spenderades på brick lane där det var marknad och julgransförsäljning! julia shoppade en klänning, den var fin! sen bestämde vi att mysa hos julia så vi gav oss av till mataffären för julia behövde förnya sitt förråd. vi köpte: 1 äppelpaj, 1 vaniljglass, pasta pesto och svampar bland annat. dagens bubblare var en flaska rödvin som vi använde för att göra glögg! så vi har glöggat och kollat sunes jul! allt är bra här i london "love eat live" som är vårt nya motto. vi behövde lite julstämmning! vi väntar med spänning på julkören! nu ska jag bege mig hem men vi hörs snart igen! dagens tips: kvinnlig förebild: lejonhonan! puss från oss! vi gillar er!


Walla!

Tjing tjong långkalsong! Den här bloggen är sämst i världen!!! Haha. Idag har jag haft min första riktigta dag på jobbet. Jag gillar det måste jag säga, och dom har en hel del snygga grejer faktiskt. Trodde inte det först. Men oj oj!
Var pepp på att göra något men sen kom jag hem, åt och har degat ner mig totalt, så jag tror att jag ska kolla på del 2 av Upp till Kamp, som bror min hade med sig till mig förra helgen...

Annars så har det väl varit ganska fullt upp, haft massa saker att fixa - och jag har varit på jobbet efter jobbet både torsdag och fredag. Och i onsdags var det prov efter jobbet. Träffade Debbie!!!!!!! Det var en helt sjuk överraskning! Men desto roligare. Gjorde speaking tillsammans. Var för övrigt världens dåligaste organisering där! Helt kaos. Men men.

Hmm hmm. What else? Bilden till min cheesy artikel jag skrivit är hemsk och den kommer väl tryckas i så där 50 000 kopior eller vad det nu är, har för mig att det var det. Helt sjukt egentligen. Men men. Hello hello Julia. Ja, kommer inte på så mycket mer än så just nu. Är rätt trött och förvirrad!

Eller jo, var på bio med Linnéa igår!!! The Golden Compass eller något sånt, lite Narnia-liknande men jag gillade den, förutom slutet för det var ett öppet slut redo för fortsättningen. Är tydligen 3 böcker. Jag har ingen koll. Men det var mys i alla fall. Kom direkt från jobbet-efter-jobbet så när jag väl kom hem på kvällen sen var jag rätt trött. Har ju inte sovit ordentligt direkt. Juste var ute med Kate i onsdags!!! Kulers kulers. Kom hem vid 4, upp vid 7. Höll på att somna på internshipet när jag satt och kollade lite grejer på datorn på morgonen, helt sjukt trött!!! Sen åt jag en uppiggande lunch med fröken Lundgren och vaknade till liv på eftermiddagen som tur var!

Gillar folket på mitt jobb förresten, en har i och för sig varit lite fram och tillbaka men dom andra är assköna! Gullepluttar.

Well well. Puss puss

2a advent imorgon!!


Tick... Tack!

Hoppla hejla. Så var det december, första advent är över och jag närmar mig allt mer domedagen den 1a mars. Vad ska Julia göra då? Spännande spännande.

Har bestämt att förlänga mitt internship över januari och sedan avsluta med skola i februari. Har även fått jobb i en luxury fashion store på Sloane Street (där det bara ligger affärer som Gucci, Chanel osv). I en kinesisk klädaffär (dom har inredning också i och för sig). Så där börjar jag på lördag. Kommer joba lördagar nu och sedan över mitt "jullov". Den som inte tänker på mig under Kalle Anka (ska jobba mellan 11 och 8 på julafton) slår jag hårt i huvudet. Men det är inte som att jag har något bättre för mig. Mihihi.

Jag har gjort sjukligt mycket den senaste tiden. Mamma och bror min var här i helgen och det var hur bra som helst förutom att det blev en natt spenderad på sjukhuset. Men man måste väl ha sett det innan man åker hem också. Och nej, det var inget allvarligt - eller beror väl på hur man definerar allvarligt. Mamma ramlade och slog i huvudet (och som alltid när man slår i huvudet börjar det blöda kraftigt) så jag och bror min, som var ute på ett asglassigt ställe (som tydligen är svårt att komma in på - men vi blev inkastade av en slump) fick bege oss mot mamma och nalkande ambulansfärd. Men men.

Sen är den här veckans luncher fulla med saker att fixa. Mycket på grund av jobbet. Sen ska jag till jobbet efter mitt internship på torsdag för att kolla in läget typ. Börjar på lördag sen.

What else? Har första delen av mitt CAE-prov imorgon, speaking och listening. Sen ska jag ut med Kate. Ska skriva en grej om mitt internship och Covent Garden i veckan också som ska med i januari upplagan av tidningen. Haha! Första publiceringen i en utländsk tidning. Fick jag reda på idag.

Här är en bild från tisdag förra veckan ungefär klockan 8.20 kanske (kom hem efter 5 någon gång på måndagnatten (eller tisdag morgon) men upp och hoppa!)
image242