Halloween

Tam ta tam....


Och Julia spenderar sin första Halloween i London.... -Hemma!

Och det känns bra, är rätt trött och har bestämt med Kate att det är en-punds-stället som gäller imorgon.. Men happy halloween hur som helst!

image207

Smått aggressiv bild kanske. Men men. Vad har hänt idag då? Ja, gick i skolan - fick läsa/skriva/lyssna på olika stories och diskutera hur man bygger upp sådana. Folket i min klass är sköningar faktiskt, hade riktigt kul idag! Sen åt jag min lilla lunchlåda (ja, det är min grej) innan jag hade ett möte med Internship - tjejen. Kanske ska göra ett Internship i januari.. Praktik på ett större företag helt enkelt. No cash. Det är istället för lektioner. Men vi får se. Har fyllt i lite grejor. Sen åkte jag hem och har mailat mitt CV till några ställen, nu är det mycket juljobb som gäller. Sen var jag hemma hos Mumkan och skrev ut mitt CV också. Och lämnade in det på ett ställe på vägen hem. Sen har jag lagat mat (förberett morgondagens lunchlåda). Hmm, något mer.... Juste! Brandlarmet gick precis när jag skulle gå till Isabella. Så jag passade på att gå, men huset står ju kvar så det verkar vara lugnt..

Sen har jag insett hur mycket jag har växt som människa på dom här 6 veckorna här.. Helt sjukt. Rekommenderar för alla. Försvinn bort ett tag. Tja.. Borde plugga nu.

Karamba!


KONTAKTUPPGIFTER

Julia Angelin


Adress
Room 910, IES Residence
CNR Kings Road, Manresa Road
London
SW3 6NA
United Kingdom

Mobilnr
+447757436109

Rumsnr
+442078089345

Tillbaka för att stanna...

Hej alla glada! Nu har Julia återigen fått internet, det gick lite snabbare den här gången (även fast jag stötte på problem på vägen - som vanligt).

Hur som helst. Lördag, när jag skrev senast var en seeeeeg dag - efter 2 h sömn och en flytt. Fattar fortfarande inte hur jag lyckades komma till Heathrow. Har i alla fall bevis. Eftersom mitt busskort inte gäller i zon 6 (utan bara i zon 1 och 2) så var jag tvungen att köpa en tunnelbane biljett. Den är stämplad 05.55. Den är trygg. Jaja, la mig som sagt 7 ungefär - gick upp vid 9, drog på mig gårdagens kläder (resten hade jag packat ner förutseende som man är) och fortfarande sminkad sen dagen innan för att kolla när jag skulle flytta. Trodde det var vid 10 nämligen men det blev snarare 11. Jaja. det var då jag skrev förra inlägget. Efter det hemmastadde jag mig på mitt rum, och degade.

Sen tog jag en swing by Linnéa som va sjuk och drack te och fick min födelsedagspresent - min kalendet, haha - "This diary will change your life 2008" och den innehåller en hel del kul i år med. Nu har jag alltså 2 kalendrar för 2008 men desto mer saker hoppas jag att jag måste hålla reda på. Året då alla vi små tonåringar ska ut i vuxenvärlden, även fast det är ett år tills dess för min del, vilket inte spelar mig så stor roll känner jag.

Jaja, sen drog jag till Isabella, käkade middag, kollade på något maraton av Heroes. Har inte sett den serien förut men nu är jag helt insatt (tyvärr kommer jag inte kunna se den mer men ändå!) och så kollade vi på "Little Children". Den var bra tyvker ja. Inte Issa dock. Och så åt vi popcorn och sedan tog jag bussen hem, orkade knappt gå till busshållsplatsen. Blev desto gladare när en bil stannade som frågade efter vägen och jag visste hur dom skulle åka! Jaja, sen fick jag SOVA....

Dessutom fick jag sova mer eftersom det var den där vintertiden (ja, vi har den här också) så jag vaknade ändå helt okej tidigt. Hade tänkt sova halva dagen. Haha, klockan 12 mötte jag Linnéa för en dag i Camden. Var lite dåligt väder men vi hittade massa nya delar av marknaden som ägde! Linnet slog till på en väska. och så åt vi god mat, innan vi drog på världens längsta bussrunda. Gjorde en Julia-är-full-bussrunda och åkte helt fel men det var spännande ändå. Tillslut kom vi till mitt studenthem, så nu har Linnéa äntligen fått se det. Vi slängde ihop en middag och sedan hängde vi på mitt rum och drack te/mjölk och åt kakor som vi tidigare införskaffat.

image204image205
image206

Ovan ser ni en bra bok jag lånade ut till Linnéa (och Linnéa) och sedan utsikten från mitt fönster. Hihi.

Okej, sen har det varit måndag och tisdag också. Och dom har varit fyllda av BRA väder!!!! Wohoooo!! Haha, satt och gjorde min writing homework på en bänk i en park igår i sooooolen. Haha, men det blev faktiskt lite kallt efter ett tag. Jaja, har en ny lärare, lite stiff men oj vad jag lär mig. Han hade sjukt bra metoder för att vi skulle lära oss nya ord, vi var liksom tvungna. Hur som helst. Försöker desperat låna om en bok på biblioteket i skolan, men det är aldrig någon där! Annars så har jag tränat lite grann, fick kramp i foten igår dock. Och idag var jag och fikade med Linnet efter skolan. Mysigt fik (vi satt ute i solen, haha igen) och åt baguette.

Sen har jag insett att alla franskar håller på att bråkar - tur att man inte är insatt. Dessutom verkar hon som ska flytta in hit lite moodie - lite up&down. Men vi får väl se. Imorgon är det Halloween, vet inte om jag ska ta och hitta på nåt eller ej. Jaja. Tror Hannah kommer hit imogon...?? Vore skoj om det var så.

Jaja, puss på er

God morgon, god middag, god kväll

Ja, då sitter man redo att byta rum om en halvtimme - bakis som en kanonkula. Igår var en bra gårdag. Skolan var inget speciellt, spelade lite spel - sjöng sånger. Haha, ena lektionen gick verkligen ut på att lyssna på musik och försöka få ut sammanhanget i låttexten, sen fick vi ut the lyrics. The Kinks, Lily Allen är exempel på vad vi lyssnade på.


Sen åkte jag hem och åt, packade och gjorde lite andra grejer jag tänkt göra ett tag... Sen fick jag ett SMS av Kate som frågade om jag ville med och se: The Twang för hon hade fått backstagebiljetter för ett ragg till henne (trummis) var förband, Look See Proof...

Vet inte om det bara var för att det var live och att jag var pepp men jag tyckte det var bra, The Twng var lite likadant dock... Men jag menar, skönt att glida in i en annan entré när det är en slutsåld konsert och grejer. Haha... Sen stötte vi på en skylt. Eller det var två tjejer som sa att vi skulle gå till ett ställe (som stog på skylten), dom snackade om att Pete Dorothy skulle spela där och grejer. VI letade efter det men gav upp efter ett tag, hittade bara ett typ salsa-ställe på den gatan dom sa att det skulle ligga. Sen letade vi efter en off-licence affär och köpte "White lightening" - som gammalt vin med kolsyra ungefär, kostade typ 70-80p och var 7,5% alkohol. Ett fynd. Sen köpte vi en flaska vin för 3 pund och en påse SKITSTARKA chips. Tyckte jag i alla fall. Sen drog vi till Metro. Det var fest!! Jag hade skitkul, dansade loss.. Någon gång i vimlet gick Kate men jag var kvar till 4, halv 5.. Sen hade jag en sådan där intressant hemfärd igen. Men den här gången är det inte mitt fel. Jag minns det som att jag frågade om bussen gick till Kings Road och chauffören sa ja. Sen visar det sig att jag hamnar på Heathrow. Hmmm. Det är långt bort. Kunde ta morgontunnelbanan hem sen, och en buss, var hemma vid 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Notera. Gahh. Och jag var tvungen att gå upp eftersom jag ska flytta. Herregud, jag är trött!!!!!!!!! Vet inte om jag kommer ha internet förrän på måndag eller nåt men jaaaaa.....

Jag har det bra i alla fall. Fan va seg jag är dock! GIllade stället igår också! Brixton Academy, ibland kändes det som att man var ute, asballa surroundings. Hmm, försöker fundera ut om de tär något vettigt jag missar men jag tror inte det.... Ska träffa mumkan ikväll och checka film. Nog bra för mig.

Cheers!


Kling och Klang

Borde plugga egentligen... Har writing homework till imorgon, och två stycken till nästa vecka. Jaja, har precis varit och simmat och storhandlat lite (typ all min mat var slut) men sen kom jag på att det kanske var en dum idé med tanke på att jag ska byta rum nu på lördag. Hmm, tänkte inte på att det var fredag imorgon helt enkelt. Har inget riktigt perspektiv.

Dessutom ska jag gå och äta italienskt lagad mat (Philippo kommer hit och ska laga mat till mig, Lea, John och Johanna) och det blir väl mys. Idag har jag annars varit i skolan (som vanligt), men hade en CAE-workshop på eftermiddagen också, så det var skola mellan 8.30 och 16.00. Hade en timmes paus, hittade ett café med shyssta baguetter och tog en simpel kaffe (det finns nästan aldrig här).

Hade massa grejer att berätta men jag kommer inte ihåg någonting - så antagligen var det ingenting intressant. Hur som helst. Helg nu, snart i alla fall, vet inte vad jag ska göra. Den har smugit sig på............

Har verkligen inget mer spännande att rapportera. Vad tråkigt. Jaja, puss och kram!


Memories, sweet memories

Blev inget simmande, satt och nostalgiade istället. Kollade på alla mina bilder!! Åhh. Tänkte i alla fall lägga upp den här gamla favoriten (synd bara att den här inspelningen var den sämsta imitationen... (typ 8 på morgonen))...

Hässleholm - forever

Julia, 19 år

Vem trodde det liksom? Överlevde min nittonde födelsedag också...! Låt mig tänka...



Nää, jag känner ingen större skillnad. Det var ju synd. Gårdagen var en bra dag. Väldigt förvirrad dock. Var i skolan, blev grattad av lite random människor - folk förstog i allmänhet inte varför jag inte hoppade av glädje och shouted to the world that it was my birthday. Kändes inte så speciellt liksom. Men alltid en anledning att fira! Haha, efter skolan träffade jag Olle, vi åt McFlurry Oatmeal - sjukt god!! Hängde omkring i en park, i okända kvarter och på HMV (det läskigaste var när Marcus ringde Olle och då var han precis utanför....) och så var vi en runda på Starbucks. Det var mys.

Sen var planen att jag skulle äta med franskarna, men det blev lite ändrade planer. John var ledsen över lite grejer så han valde att stanna hemma (gick inte ut heller) och Lea hade massa plugg och konstiga saker att fixa men hon ville ut i alla fall. Problemet var bara att hon verkligen inte ville dit jag ville. Och hon hann inte till förkröket hemma hos Marcus o Olle + alla tjejerna, haha! Så jag tog med mig Alexandra.

image200image201image202
Alexandra, Lisa och Moa (ser frånvarande ut - mycket viktigt)

Lea hamnade på Zoo Bar och ville att vi skulle komma, men jag, Alexandra, Marcus, Olle, Moa och en kille jag inte kommer ihåg  vad han heter drog till White Heat. På vägen träffade vi ett stort gäng som skulle visa oss dit men dom visade oss helt fel! Haha, dom tänkte ju bjuda mig på drinkar däremot (var 10 minuter kvar på min födelsedag) så det var ju synd. Men vi hittade rätt tillslut. Och jag hade kul, det var dans - smockat med folk... (fanns inte ens plats att hänga in i garderober, lite jobbigt dock men vi skaffade oss ett camp).. Dom spelade The Knife, det är tillräckligt för att göra min kväll, haha!!

Lite värre på vägen hem, eller inte till en början, hittade min buss finfint - fick stå och vänta, stog och tänkte på hur lång tid det tog att göra saker för att få en tidsuppfattning. Sen kom bussen och Julia lyckas såklart med bravaden att somna!!!!! En kontrollant väcker mig vid slutstationen (Clapham Junction) och jag tror att det är ganska nära, inser att jag inte har en aning om var jag är så jag letar upp busstationen på andra sidan och får stå och vänta igen, fast inte så länge! Kom en snubbe som var trevlig och stog och snackade. Han tyckte synd om mig som skulle upp tidigt och så pratade vi lite allmänt, han var inte läskig på något sätt (det hade varit lite jobbigt om han hade varit det med tanke på att jag var in the middle of nowhere). Men bussen kom, jag somnade inte den här gången. Kom hem, åt, la mig - FÖRSOV mig. Igen. Haha! Illa gorilla. Vaknade när jag började, insåg att det inte var någon idé att skynda utan tog mig dit till andra passet. Älskar min lärare som frågade om det var party igår?? Haha, hon är störtskön i och för sig. Men det är typ alla lärare i min skola. Ska byta lärare nästa vecka.. Igen. Hoppas han är lika bra!

Känner lite för att gå o simma, kanske ska göra det..... Försöker komma på något annat jag har att berätta men jag kommer inte på något............................

Hipp hipp hurra för mig (i efterskott)!!!

image203

Så var det söndag igen!

Goddag!

Jag har någon konstig huvudvärk. Fick den precis nu efter jag ätit middag (vilket typ var världens godaste middag). Jag lagade mat från recept i min "101 Fish and Seafood Dishes". Pasta och lax var huvudingredienserna hur som helst..

Den här dagen har varit konstig, men det i sin tur beror på gårdagen.. Som jag sa igår va jag först på ett födelsedagsmingel. Det var trevligt, bara svenskar och belgier typ (Alexandra=svensk, hennes roomie=belgiska). Jag drack hur som helst en flaska vin som jag hade med mig och jag var bara där typ en och en halv timme så det var fest sen när jag åkte till Holborn för att möta Lea & Jonahtan.

Vi gick och ställde oss i kön (som var lång men det var skitmånga snygga människor så det kändes ju bra), inträdet på 16 pund kändes inte lika bra men oj vad det var värt det!!! Det var världens drag där inne hela tiden (jag, John och Phillipo(Italienare) var kvar till 5 - Lea gick vid 3) och när Boys Noize började spela vid 1 så var det som på konsert nästan. Och det fortsatte när Simian Mobile Disco började vid 3.... Galet, galet!

Tog bussen hem sen (och den gick precis runt hörnet), däremot lurade John mig att vi skulle gå av för tidigt så vi fick gå (och då var klockan halv 6 och jag hade inte suttit ner sen jag lämnade födelsedagsgrejen vid 21.40). Sen åt jag i mitt kök innan jag gick in i mitt rum och upptäckte att min rumskamrat inte var här! SKÖNT! Behövde jag inte hålla på att vara tyst (viket inte brukar gå så bra ändå)... Sen sov jag till halv 2 idag - och för dom som känner mig så förstår dom att det är ovanligt. Hur sent jag än lägger mig brukar jag vakna relativt tidigt. Jaja. Sen har jag inte gjort så mycket vettigt idag. Var ute och gick en sväng och insåg att duvorna här är väldigt kaxiga.

Jeje, lite bilder:
image192
Charlotte, belgiskan i min elective-class.

image193
Lite folk.

image194
Svenskar.

image195
Alexandra.

image196
Vive la France!

image197
Philippo.

image198
John.

image199
Piggast i stan - söndag "morgon".

Försöker komma på om det är något mer vettigt att ta upp (inte för att någonting i den här bloggen är speciellt vettigt)... Men jag kommer inte på något. Eller jo, för er som ska hit på nyår så verkar det som att ALLA klubbar har nyårspartaj, man måste bara välja till vilken man vill gå och köpa biljett... Men det är ingen brådska än så länge..

Puss och Kram

Förvirring

Okej. Öhh. Ja. Är lite småförvirrad.

Ska snart springa iväg på ett födelsedagsfirande hos Alexandra (svenskan som gick i min klass) fast det är hennes rumskompis fyller år. Sen ska jag till "The End" där Simian Mobile Disco ska spela. Och Boys Noize.

Igår var en intressant dag. Gick i skolan, bla bla bla.. Anmälde mig till CAE, gick och pratade i den där klädaffärren, fick en massa frågor i ett formulär att svara på..? Typ om Customer Service och Teamwork och sånt.

Sen på kvällen skulle jag åka till Olle och Marcus nya flatshare.. Vandrade väl omkring i 2 timmar innan jag hittade rätt - vilket medförde en viss plundring av mitt kontantkort. Men sjukt fint var det där i alla fall! Även fast det var extremt dammigt och inga möbler - men det kommer!!! Hängde där med 3 av dom 6 tjejerna som dom ska dela med (haha!) och dom var trevliga. Pratade mest med en men hon var super! Ska hjälpa mig till alla svartklubbar i Göteborg nästa gång jag åker dit! Allt är nytt hur som helst, och dom har balkong!! Helt sjukt.. Och den ligger vid Marble Arch!!! Cepe.

Hur som helst var tanken att vi skulle gå ut men först bangade Marcus och sedan Olle, men som tur va var Isabella där men när vi väl var i närheten av massa ställen blev hon opepp så det slutade med att vi drog hem. SEGT! Ge mig lite pepp-folk!!!! Jaja. Hoppas på en helkväll ikväll istället!

Juste! Jag och Isabella sprang i vimlet bland folk på Hampus och Lisen!! Springer på dom i London - knäppt!!! Världen är skrämmande liten...

Idag har jag köpt en vattenrenare. För man ska inte dricka det här vattnet tydligen (vilket jag gjort tills nu), men det är väl bra.. Sen va jag runt lite vid Liverpool street - blev attackerad av någon frisörkille från Island som försökte fixa kunder till sin salong.... Bla bla bla.

Känner mig totalt confused. Men men. Ja. See you soon. Kanske?

Don't count your chickens before they're hatched

Intressant dag idag... Blev en långkörare i skolan, pratade brott och straff (crimes and punishments) hela morgonen, sen throwing dwarfs på nästa lektion.

Sen hade jag ett möte med min lärare för att prata lite Certificates och grejer. Sen var jag på en workshop för CAE (Certificate in Advanced English) och jag har bestämt mig för att göra det provet nu i december!! Min lärare tror att det kommer hålla mig motiverad dom här veckorna nu. Och sedan kanske jag ska ta CPE (Certificate of Proficiency in English) vilket är det svåraste man kan ta, men det gör jag nästa år i sådana fall... Hum hum. Men nu har jag helt plötsligt plugg att göra typ. Ska anmäla mig och skaffa en bok imorgon. Sen hade vi test-speaking-prov och lite allt möjligt. Kom från skolan vid 5 tiden...

Och efter det har jag varit helt matt typ, hade tänkt att gå o träna men det blev inte så... Ska in och kolla ett jobb imorgon som ligger på typ 8 timmar i veckan (kanske mer) vilket i alla fall är någonting. Om jag nu får det. En bra början i alla fall, klädaffär... Hmm hmm.

Fattar inte att det är fredag imorgon redan!!! Tiden springer lite för fort just nu....!!


Måste återvända till Lea, John och en Italian guy i deras klass, har hängt med dom medans dom åt (vid 10-tiden, haha)..


Yeah yeah. New day tomorrow!


I was as drunk as a lord!

Tjohoo!

Gissa vilka som finally arrived to London?

image178

Eyy. Det var extremt pepp att träffa dom för dom var så glada!!! Små smurfar. Underbart att dom är här i alla fall... Vi hängde omkring vid Covent Garden på eftermiddagen och på kvällen var det fancy supper hemma hos de två innan vi åkte till Panic!

På vägen dit råkade jag ut för en obehaglig Mike - som till en början oskyldigt bad om en tändare men jag tog det som ett varningstecken när han inte slutade gå bredvid mig. Nä, istället börjar han fråga var jag kommer ifrån, vad jag gör i London, han vill hjälpa mig att skaffa jobb osv osv. Notera att jag svarar undvikande på alla frågor och inte frågar honom något. Sen skulle han bestämt hjälpa mig att hitta rätt gatunummer (försökte dessutom lura mig att jag skulle gå åt andra hållet). Sen när vi stog utanför porten och jag väntade på att Marcus skulle komma ner så frågade han om jag ville gå "clubbing" med honom. Nej tack. Jag sa att jag hade pojkvän. Sen fick han låna Marcus tändare och sen drog han. Tack för det!

Tillbaka till den ypperligt trevliga middagen som inte blev sämre av öl och vin (eller av vinet kanske den blev sämre eftersom det var Sainsbury's egengjorda vin). Hur som helst. Jag blev full, sen drog vi till Panic och det var väl kul. Vi var inte där jättelänge. Jag pratade med lite random människor vid väl valda tillfällen men sedan blev "första-dagen-i-London-folket" trötta så vi skulle hitta hem. Vilket tog mig upp emot två timmar eller nåt. Notera att jag får gå i typ 30 minuter och under den promenaden stöter jag på en katt som jag fotar (vilket jag inte kom ihåg förrän jag kollade på bilderna... = kalasfull).

image179image180image181image182image183image184image185image186image187image188image189image190image191

Nää, jag var inte full inte...

Fick sova tre timmar i alla fall tror jag... Sen var det upp och hoppa (älskar att jag medvetet la telefonen, "väckarklockan", längre bort för att jag inte skulle göra en favorit i repris. Jaja, härlig morgon i alla fall, öhh.. Är oförtjänt pigg just nu. Efter skolan fikade jag med Linnéa - det var mys! Sen promenerade jag lite i det härliga, soliga vädret innan jag hittade en JÄTTESTOR mataffär som jag gick in och handlade i och hittade en buss som tog mig hem... Det va chill. Drack lite kaffe - gick ut igen, köpte några böcker. Sen har jag varit och ätit med Lea för att peppa upp henne, hon är inne i en lite dålig period just nu... Och nu är jag här, mätt och belåten. Ska nog lägga mig snart däremot..

Linnéa ringde precis och sa att Patrik kommer i helgen, så hon kommer antagligen inte vara tillgänglig. Men men, på lördag ska jag i alla fall gå till "The End" där Simian Mobile Disco och Boys Noise ska spela. Annars har jag nada plans. Hmm.

Måste för övrigt nämna det tysta kriget som pågår i mitt rum. Jag och min ryska har nämligen lite olika uppfattning om temperaturen här, hon går alltid och vrider upp till högsta, och jag sänker (detta sker hela tiden, men aldrig så att den andra ser). Jag sitter extremt nära elementet när jag är här eftersom mitt skrivbord är precis där och jag klarar inte hettan. Och nu tycker jag dessutom att det är kul att vi vrider upp och ner hela tiden (jag gjorde det precis nu, hon är i duschen och kommer antagligen inte märka något förrän hon börjar frysa) hihi!

Yo, yo, yo

Med tanke på gårdagens monsterinlägg känner jag mig lite halvt trött på att blogga. Men tänkte bara dra lite fort vad jag har gjort sen jag skrev sist. I går hände det inte så mycket mer än att jag var på Starbucks med Lea och hängde ett tag. Kollade på världens gulligaste barn!

Idag hade jag härlig skola, var en massa past simple, continious, perfect och blahi blaha. Och en massa äventyr att lyssna på. Hearing är ju typ den lättaste delen måste jag säga (eftersom vi sysslar med alla).

Har hängt en del med en Belgisk tjej nu också, hon känner den svenska tjejen som gick i min grupp men som bara jobbar nu så jag har pratat en del med henne innan.. Hon är i alla fall sjukt trött på skolan, därav lite bitter men rolig annars!

Sen drog jag hem och käkade och konverserade med städerskan, som höll på i det kök jag var i (som är relativt skabbigt), hon är i alla fall från Colombia och har varit här i 4 månader. Sen snackade vi om vädret (som alla britter gör) och minglade lite allmänt. Haha! Nya bästa kompis, finns även en väldigt pratglad amerikanska som man stöter på då och då i köket. Hon har asmycket plugg hela tiden och kommer in, pratar lite, värmer lite mat, säger: have a nice evening och tar med sig maten till skolböckerna..

Jaja, sen har jag varit och sökt jobb.. Det gick lite trögt i början men bättre och bättre. Har en favorit men vi får väl se! Haha, sa att jag kunde jobba jul (har ju inget bättre för mig).

Annars har jag ringt Mimsan och sagt hej-då.. Lilleplutten, hoppas hon överlever där-långt-borta-någonstans..

Tränat har jag gjort också. Och pratat med Linnéa precis.

Blev ju ett rätt långt inlägg. Måste kommentera det faktum att när jag var ute i lördags hade jag högklackat hela kvällen, det har aldrig hänt förut! Yeah, yeah.


Don't make a mountain out of a molehill...

Den där lördagen...

Okej, tänkte att det var dags att försöka få ner den där sista kvällen ute i Stockholm nu... Kommer inte alls bli så detaljerat som jag hade tänkt, och ingen kommer antagligen finna det lika roligt som vi som var med! Allt kommer vara extremt internt... (Skulle gärna uppskatta om de inblandade säger till om jag glömt något, för det har jag definitivt gjort). Glöm inte att kolla alla länkar, det är det värt! (Är inte bästa kvalité dock).


Allt började med att jag, Lisa, Lollo och Venus vaknar i min pappas dubbelsäng (notera att Venus tryckt in sig under otrevliga former under nattens gång). Och vi hittar Ninni sovandes under mattan:

image110

Blev lite morgonresorb och försök att få upp folk. Vi lyssnade på musik och Lisa tror att det är the Knife (vilket det inte är), så vi börjar skämta o säga saker som : det är naaaajf (istället för najs) och på najfsöder så är det väldigt najfigt och så vidare. Hela dagen fortsätter dessa härliga The Knife uttryck!! 
image111image112

Sen ordnade vi upp oss och tog bussen till String för en frukostbuffé. Problemet var bara att det inte fanns några platser inne så våra trötta hjärnor satte oss ute med filtar (folk trodde nog vi var knäppa för det var INTE varmt ute). Vi fick för oss att det snöade där någonstans innan vi hittade ett bord innomhus.

image113image114

Sen, efter några timmar lämnade vi Ninsan kvar och började en bejublad promenad tillbaka mot Gamla Stan. Och på vägen får vi för oss att leka turister, så vi ber några andra turister fota oss. Det kändes inte som att vi var hemma så vi kunde lika gärna fortsätta turist-trenden liksom...

image115

Sen fortsätter vår promenad och på Södermalmstorg stöter vi på värsta festen!! Folk som dansar och en gubbe som drar torra skämt. Så där står vi och partar loss en stund.

Dans, dans, dans...

När vi kollat tillräckligt på alla härliga barn så fortsätter vi vår promenad till kullen mitt på slussen där vi lägger oss och tar en liten paus.

image116image117

Tar en cykeltur till Konsum så Lisa kan köpa 3,5or till städningen. Sen har vi ett första städpass med musik och det går rätt fort. Sen drar vi till Konsum för att panta burkar och handla mat. När jag och Venus står med alla stinkande ölburkar så kommer en liten kines fram: Oh, you are putting that back.
Yes, we are recycling
svarade jag lite halvsegt.
Ooh, very good, very good! (Hon tyckte vi var jätteduktiga!)

image118image119

När vi väl återvänder till camp old town så fixar vi lite krubb (allt handlar fortfarande om att det är naaajf osv). Och det tillverkas en ljusstake av en Odin-burk. Ska det va så ska det va. Vi dricker lite öl, duschar. Allt i en härlig oordning.
image120image121image122image123image124image125

Lisa såg ut som en smurf-mattant:

image126image127image128image129image130

Lisa äter vad som ser ut som spya. Spyan.
image131image132image133image134

Sen var tyvärr tvungen att lämna oss... Lollan körde sista moppningen och vi började göra oss redo för kvällen.

image135image136image137

Sen började det officiella förkröket (som egentligen pågått hela dagen) :
image138
Ser tomt och städat ut.
image139
Stilleben.
image140image141image142
Jag leker med mitt förstoringsglas...
image143
Berocca och öl - två bra energikällor.
image144image145image146image147
Värmer upp våra röster med lite sång.
image148image149image150image151

Sen började, tillslut, vår färd mot Debban Medis - blev ett stopp på vägen dock. Lisa skulle köpa snus på Konsum och medan hon gör det kommer det fram en kille till mig o Lollo:
Can I sing you a song?
Självklart fick han det.
Daaancing queen, feel the beat on the tambourine....
Det var tydligen ett vad, de var två österrikare som var här på semester och gillade ABBA. Han, killen, fortsatte med ett härligt medley Abba-sånger och det slutade med att vi fick honom att göra en musikvideo (med Lisa och Lollo som bakgrundsdansare):

ABBA - The movie

Sen tipsade vi dom om Golden Hits och visade vart det låg på kartan...

Fortsatte skrattandes till kön på Debaser Medis, skönaste vakterna: hur gamla är ni?
Svaret blev 19 och undrade om dom ville ha leg? Dom bara, nääää, men in med er nu? Ha så kul. Dom var jätteparty!!
image152image153image154

Där inne möter vi Andrea, som har lite problem med rösten...
image155image156image157

Vi lyssnar lite på banden innan och när vi tar plats framme vid scenen innan Shout out Louds träffar vi våra gamla studiekamrater Louis och Joakim (Joakim känner inte igen Lisa först utan börjar hälsa...). Jag radar upp dom för att ta ett 6D-reunion foto men då tycker Louis att jag också ska vara med så han ber en tjej ta kort på oss (turistgrejen?!):

image158

Sen visade det sig också att Louis, förutom att han jobbar där, också är syssling med en i Shout out Louds så deras kväll var billig. Typ gratis inträde och halva priset på öl eller nåt sånt.. Jaja. Sen tog Louis ett foto på oss:

image159

Sen tappade vi bort våra före detta klasskamrater och nköt av konserten som var sjukligt bra!!!!! (och en massa låtar relaterades till den här helgen...)

image160
image161

Sen dansade vi och röjde tills lamporna tändes, som vanligt!

image162image163

Eftersom Debaser var smockat med folk så var det fest!! När de tände lamporna rörde vi oss besvikna utåt, jag och Lisa ställde oss vid ett bord i det andra rummet, det lilla med baren, medan Lollo gick och hämtade sin jacka i garderoben. Då, helt plötsligt kommer Terry (som spelat hela kvällen) gåendes förbi och jag frågar:
Men Terry, vad hände? Varför är det slut?
Och var verkligen inte beredd på ett fnittrande svar, alltså den rösten kommer jag aldrig kunna beskriva. Han är en seriefigur!
Tihihi, jag vet inte. Jag är full som en kastrull. Tihihihihiihihi. Vi måste göra något nu.
Så vi står och pratar med honom, vi blir utslängda och står på trappan vid Medborgarplatsen och pratar om vad vi ska göra. Terry säger ungefär (allt med den där gälla, feminima rösten):
Vi måste på efterfest, tjooohooooo!!!! Jag brukar vara kungen av efterfest men jag bor på Tyresö nu.. bla bla... Bara vi inte går till Spy Bar - jag hatar Spy Bar!!
Hans DJ-kompisar går förbi, Terry:
Hörrni, vart ska ni någonstans?
Dom svarar: Spy Bar, hahaha och försvinner. Terry säger:
Äsch, dom skämtar bara, dom är ironiska, dom ska inte dit. Bla bla. Jag är full som en kastuuuuull!
Diskussionen om efterfest fortsätter, Terry föreslår Gamla Stan, vi har en intressant diskussion om Tomten. Till slut så säger Terry:
Okej, vi tar en taxi till Spy Bar då, åhhhh... Tjoooohoooooo!!!!
Och så börjar han springa mot en taxi: Tjooohooooooo!!
Jag lovar att jag ska ta över ett DJ-bås så att han kan spela sina skivor. Hur som helst hoppar vi in i taxin, taxichauffören vet inte vad Spy Bar är så vi får förklara. Sitter i taxin och han pratar om att han är  den bästa DJ:n i Sverige, när han var i Norge och raggade på någon, tihihihihihi osv. Och så diskuterade vi lite olika DJ:s...
image164image165

Väl framme i kön till Spy Bar står det vakter och ropar: bara ni med kort kommer in...
Men det hade ju Terry så klart, enda problemet var att när första vakten kommer fram så säger han till Terry att han ser för full ut. Terry svarar: Näää, jag är bara lite lagom!
Sen kommer en annan vakt fram och släpper in oss. Och på väg upp i trappen, vem möter vi då om inte Muppy!!!! Vi som tjatat om vår vän.. Haha!!!
image166

Han var på väg att gå men vände självklart tillbaka! Haha. Sen träffade vi Anna Danielsson i vimlet, och såg DJ-vännerna från Medis (dom som absolut var ironiska!?!) Litte random Spyan-folk(?):
image168

Sen upptäcker vi att Muppy (som heter David fick vi tillslut reda på) har en The Knife-tröja, VAD ÄR ODDSEN FÖR DET?????

image167

När vi går på toa träffar vi en norska som blajar och sen hittar Lisa en JÄTTEFUL halsduk på golvet som hon ger till Terry:
image169image170image171

Sen spelade dom Håkan Hellström!! Och Muppy tjatade om att vi skulle dansa på bordet. Lollo, som var mest på, försökte han lura att klockan var 10 i 5, så hon gjorde det 5 minuter senare... Kom fram en vakt och sa åt henne att hoppa ner men jag trodde hon skulle bli utslängd men det blev hon inte (och tur var väl det eftersom klockan kanske var halv 5, haha). Hann inte få upp kameran medan hon stog på bordet så det blev en efterbild:
image172
Notera bordet i bakgrunden, det är relativt högt så det krävdes hjälp från Muppy för att hon skulle komma upp...

Sen tändes lamporna även på Spyan och Sporty Girls + Muppy drog till donken så att vissa skulle införskaffa sig krubb. Upptäckte då Muppys minimala miu miu - väska som jag mobbade honom för. Han hade den tydligen för att hans byxor var så himla tajta. Sen stog vi o pratade om att jag hade på mig en kjol som jag köpt för 10kr i Emmaboda.. Jaa, dom i kassan var segast i stan och sedan slutade allt med att vi tog en härlig promenad tillbaka till Gamla Stan.

image173image174image175

Sen när vi kom tillbaka till vår kära boning åt vi lite av maten vi sparat, och preparerade en härlig överraskning i en kastrull till morgondagen. Pratade om att ha mini-Terrys i lådor och skrattade ihjäl mig. Klockan var väl halv 7 när vi tillslut gick och la oss....

Morgonen efter hoppade Lollo upp för att jobba(?), jag och Lisa degade segt upp oss, packade ihop, städade det sista och började vår långa vandring mot Soda (det tog oss sjukt lång tid), där vi mötte Hannah, Klara och Emma! Som tur var hade vi musik under vandringens gång, även fast det krävde lite paraply-ansträngning eftersom det regnade...

image176image177

Jag sa mina hej-dån och när klockan började närma sig middagstid var det två som motvilligt tog sitt pick och pack och drog sig hemåt. Semestern i Stockholm var över. Too bad!


Resorb och Kaffe

Goodmorning sunshine! Är väl vid mer eller mindre liv i alla fall. Var på super-mega-bögklubben igår med Jonathan och hans två tjejkompisar från Frankrike (så klart). Det var 80- och 90-tals musik och killarna på det här stället visste vad det handlade om, helt sjukt hur dom dansade! Jag hade askul. Man får sjukt mycket kompimanger av bögar. Ohh, lovely hair, ohh gorgeous bla bla.. Och dom dansar ju extravagant. Utanför stället blev jag dock utsatt för en rosförsäljare. Jag körde stilen: "Aww, for me - thank you." Då började han fråga om jag hade pojkvän/flickvän och sen helt plötsligt skulle han bjuda mig på en resa till Turkiet och så kunde jag bo hemma hos honom. Då insåg jag att det var dags att gå, jag ville ju bara få blomman gratis, inte röra honom..

Sen verkar det vara så att i Frankrike bjuder killarna på drickan så igår köpte John en massa red bull - vodka till oss tre tjejer (och han bjöd på öl förra veckan på Fabric). Detta kan ha bidragit till mitt tillsånd idag med tanke på att jag redan innan det här druckit en pint och typ 4 halvlitersöl från Tesco. Innan jag var på det här stället hade jag såklart varit med alla franskar och kollat på rugby (eftersom det var England - Frankrike). Första gången jag såg på den sporten. Fattade inte så mycket. Men det var intressant att sitta vid ett utsatt bord på puben, eftersom alla engelsmän listade ut att det var ett franskt bord rätt fort! Haha.

image99
John på vägen hem i natt.

Okej, men för att hoppa tillbaka några steg så var min fredagskväll exelent. Var hos Mumin och åt god mat, glass och sen chibbar. Vi såg på "Laws of attraction", "Our House" och lite på "Scary Movie 2". Riktig myskväll får man säga. Pratade lite med mamsen på vägen dit också, trodde inte jag skulle sakna min familj så mycket men det var kul att höra hennes röst.

Lördag så började jag med att gå ut lite för mig själv.

Kollade runt i Hyde Park.

image100

Finns massa ekorrar där:

image101

Drog en 2-minuters turistrunda förbi Buckingham Palace:

image102image103

Var inte så mycket mer spännande än så..

Sen mötte jag upp två kära vänner för en underbar English-tea runda. Vi satt i vad som såg ut att vara ett vardagsrum, jätteskön soffa.. Det var bara vi i närheten och så fick vi en massa små mackor, scones och kakor. Där satt vi och snackade i tre timmar typ. Riktig höjdare faktiskt!

image104image105image106image107image109

Ja, annars så kan man ju kommentera det lite obehagliga i att det finns kameror överallt i London, inte för matt man märker dom men om man tänker på att man ständigt är bevakad på något sätt så är det lite läskigt. Jag menar, terrorist - det är jag det!

Har nog inget annat att säga just nu. Är lite trött. Men borde väl hitta på något idag. Det är fint väder förresten! Igår ar det sol och 20 grader varmt, det ni! Kan ni gråta över därhemma med 5 grader!

Muahahahahahahhaaaaa....

Dagens Usch!

Okidoki! Så var det helg. Den här veckan har gått sjukligt fort. På tal om sjuka saker så såg vi Supersize me på en av mina lektioner idag (vi har nämligen pratat en massa om mat och näring och sånt tidigare) och det var bara... USCH! På min andra lektion pratade vi om plastikoperationer. Måste poängtera att de gör reklam för det här också, usch! Typ en tjej som står och ser ledsen ut i BH, sen på nästa bild står hon och ler med ett pra nya bröst. Dum i huvudet reklam är allt jag har att säga. Oj vad jag speedskriver just nu.


Efter skolan var jag och fikade med Linnéa och vi pratade om lite allt möjligt, men bland annat om det som hänt i Stockholm - det med dom här 91:orna som misshandlat en jämnårig till döds. LInnéas lillasyster känner tydligen dom och vi diskuterade hur hemskt det är. För det är verkligen hemskt. Att dom liksom inte har en spärr. Usch!


Sen var jag på Urban Outfitters och handlade lite, inte bra för mig egentligen (i och för sig har jag ju sparat pengar till den här resan, men det svider ju ändå att göra av med pengar). Hur som helst. Har bestämt mig för att satsa lite mer på att söka jobb på måndag, om jag inte hinner innan dess. Zara har ju inte hört av sig!


Nu ska jag till Isabella och äta middag och kolla på film. Imorgon ska jag definitivt ut! Men just nu känner jag mig lite hostig. Inte bra! Jaja.

Annars är allt as good as gold!


British Grub

Idag åkte jag till skolan utan att lyssna på musik. Fick istället åtnjuta en killes musiksmak (då tunnelbanan var proppad och han hade hög musik), var lite härlig Justin Timberlake och sånt.

Annars har dagen handlat om mat. Brittisk mat i skolan, vi pratade en massa mat. Till exempel fick jag och Alexandra, svenskan i min klass, reda på att brittiska scones är söta. Det är ju inte våra. VI gick inte med på det så vi provade att köpa en scone på Marks and Spencer. Den innehöll russin (=söt), var kall och lite torr och tillbehören var ingen höjdare... Så vi bestämde oss för att vi borde baka våra egna istället. Här är i alla fall en bild på den första sconesen i England:

image97

Visade även Alexandra den svenska mataffären : Totally Swedish. Sen gick vi omkring och sonderade på Kensington High Street. Det mest intressanta vi får syn på är det här, tro det eller ej:

image98

Svar: Ja det är tomtar.
Konstanterande: Ja, det är den 10:e oktober. Vad händer med världen?

LInnéa har för övrigt fått reda på sin födelsedagspresent redan, mest för att det var omöjligt att ordna annars (behövde en engelsk hemadress). Så den 26:e november bjuder jag damen på middag i mitt flashiga studentkök (?) och sedan är det Shout out Louds som gäller! Bra att man går på svenska band i London! Har massa konserter jag vill gå på i och för sig. Måste fnula lite...

Skulle gått ut med engelskarna idag egentligen men Kate hade inga pengar så det sköts upp lite. Lea snackade om någon båtgrej imogon, inte-vet-jag men det kanske är kul. We'll see. Undrar vad jag ska hitta på annars imorgon. Blubb blubb.

Imorgon har jag varit i London i tre veckor. Bara? Känns som jag varit här jättelänge. Inte för att jag tröttnat eller något sånt, nog mer det att jag känner mig hemma.

Såg på tal om ingenting en cyklist med munskydd igår. Smart kille.


As happy as Larry!

Det är ju helt omöjligt att vara utomhus när det spöregnar! Haha, it's pouring out there and I got soaking wet! Don't you just love English-people! Jaja, idag var jag i skolan. Wow. Och sedan var jag på Zara och kollade jobb, för jag hade hört att det kanske fanns där, vilket det gjorde! Men de hade redan några som skulle på intervju men om det inte funkade så skulle hon ringa mig. Keep your fingers crossed!


Jaja, tänkte gå till fler ställen men det var inge kul i det här vädret så jag satte mig på Starbucks och värmde upp mig. Var rätt skönt faktiskt.


What else, what else. Ska på riktig tea and scones med Linnéa och Isabella på lördag. Spännande, spännande. Söka lite mer jobb... Men vad händer egentligen hemma? Jag vill höra något kul - förutom det ryktet att jag skulle haft sex med en gammal gubbe (Veronika misstolkade Linnéas hookade lite). Men ge mig nåt annat kul!


Humpa humpa.


MITT ENGELSKA NUMMER: +447757436109


Yo

Gangsta! Haha, idag tog jag en promenad vid Themsen och funderade över livet. Det låter det. Nej, men jag satt igår när jag åt middag själv (som man oftast gör) och tänkte på att det är det här man har väntat på eller vad man nu ska säga. Livet alltså. Men jag väntar väl fortfaranade? Eller?

Hur som helst så gick jag och lyssnade på Jens Lekman och tittade runt lite i en park som ligger jättenära mig (som jag inte visste om för jag har aldrig gått ner mot Themsen). Sen insåg jag också att det var rätt skönt. Där var jag på en plats jag aldrig varit förut, ingen visste vem jag var (och skulle antagligen aldrig få veta) så jag gick omkring, lyssnade, fotade och var för mig själv. Intressant egentligen.
image91image92image93image94image95image96

Jaja, sen var jag och handlade innan jag åt lunch. Imorse träffade jag en av amerikanskorna jag delar kök med, hon heter Sarah har jag för mig och vi bråkade lite om all disk härom dagen men sedan löste sig allt och hon bjöd med mig på en pubrunda, men det var när jag skulle till Fabric så jag tackade nej. Men imorse så snackade vi lite i alla fall, hon hade något prov i konsthistoria och bla bla.

Jaja, sen var jag och badade i Mumins pool! Och svar ja; det finns en pool i det huset. Helt otroligt. Men det var kul!!! Länge sen. När jag kom hem sen så har jag hängt lite nere i Leas rum med John och Sarah (hon jag ska bo med) - men sen la jag ner det french-hanget och återvände till mitt kära rum:
image90
Den här bilden är tagen från mitt skrivbord. Så det ni inte ser är det, min garderob som står bakom den, härifrån sett, vänstra sängen (min rumskamrats säng) och så fönstret.

Ja, har varit en dag av, jagvetinte, strunt samma. Ny vecka imorgon. Har väl inga direkta planer utom att jag ska ta reda på hur jag ska göra med mitt CV - palla översätta hela med en massa blaj. Speciellt eftersom alla får jobb, känns inte så svårt. Men ska höra med den svenska tjejen imorgon hur hon gjorde med CV. Vore i alla fall kul att jobba lite. Låter sjukt men jag är lite sugen.. Och cash is king!

Eftersom jag blivit så sjukt bra på att blogga så lär jag ju skriva av mig någon gång snart igen.

Kiss kiss!

Trött.

Tjoff, så var det lördagkväll och jag tänker bara vara hemma! Har varit helt död idag.

Igår kväll började vi (jag, John och Lea) att dricka lite öl i Leas kök. Sen drog vi och mötte Irena, en ryska som går i Leas klass. Jag kom dock lite senare till detta möte eftersom jag på random tunnelbanestation hoppar av för att jag måste kissa. Vilket jag inte fick för Lea som drog i mig när jag hoppade av. Hur som helst. Sen gick vi till Fabric och dansade till hård-elektro, det var ungefär som lilla rummet på Ace fast mycket större (påpekas bör kanske att det fanns 2 andra dansgolv men dom var tråkiga). Själva stället låg i nån industrilokal eller något sånt. Va kul och freaka loss men vid kvart över tre, halv fyra blev det lite för mycket (och Lea höll på att tappa rösten) så vi drog hem. Och den resan blev rätt spännande den med. Började med att franskarna stog och pratade med någon taxichaufför i typ 3 timmar, nä men länge. Dom stog och tjaffsade, sen visade det sig ändå att ingen hade några cash så vi tog helt enkelt bussen. Eller 2 bussar, den första var det inget speciellt med men på den andra är det typ någon som tar kontrollantens "The Sun" ur hans påse, vilket han senare märker och står på övervåningen (vi sitter på nedervåningen) och skriker om att han är en tjuv och att det är hans hårt tjänade pengar, bla bla... (The Sun kostar för övrigt 20 pence - det är ingenting). Bussen stannar till och med och chauffören går upp och kollar vad som pågår. Går inte att förklara men det var väldigt roligt i alla fall..

image87
image88

Hmm. Och idag. Degade jag fram till halv 4 kanske sen åkte jag till Liverpool street och gick omkring i alla second hand affärer. Det var mys!
image89
stört pigg tjej

Den här bloggen är ju verkligen typ tråkigast i stan. Inte för att jag hade något annat in mind men jag verkar ju som värsta patetiska ungen. Haha!

Skönt att det är söndag imorgon... Känns bra med en till vilodag innan veckan börjar igen, ska kanske ut med engelskarna (som jag kommer fortsätta kalla dom) i veckan. Fast ska nog försöka komma hem och i tid till skolan den här gången i sånna fall!

Har ingen koncentrationsförmåga!

Guapp

Oj, oj, oj. Var ska jag börja. (Bra början!)

Är hemma igen efter en del strapatser. Var ute med engelskarna igår, varav egentligen vara den ena är engelsk - tjejen var australiensk eller vad det nu heter.. Sjukt kul var det i alla fall. Först så åkte jag hem till dom (sånt skulle jag aldrig få för mig hemma, men va fan!) och förade, hade med mig lite beer. Dom är sköna, helt galna men sjukt roliga. Älskar deras dialekter. Dom delar i alla fall lägenhet med 3 till, varav den ena - en fransk - följde med oss ut.
Hur som helst, var typ bästa stället, allt dricka kostade 1 pund och det var mycket folk och bra musik!!! Jag var sjuuuukt full. Ja menar, vem skulle inte vara det om det bara kostar a quid. VIsste inte min väg hem så jag följde med tillbaka till deras hus och sov där. Alltså, måste säga att hela grejen är helt sjuk egentligen, vi pratade om det också.. Fick lära mig ett ord för pepp på engelska, men jag kommer inte ihåg. Men okej, torsdagar finns låg-budget klubben i alla fall!
Här är Kate och Oliver (som dom heter - eller hon heter egentligen Katelyn)
image85

image86
Kates jobbarkompis, Kate och fransken.

Kan även tipsa om Olivers knep att slippa betala bussen, han spelar aspackad! Alltså så full att han ramlar och håller på.. Sen är han nog den första jag varit med om som utan ID lyckats komma in genom att prata med vakterna. Han hade med sig en polisrapport med hans födelsedatum (ingen bild) - och rapporten var för att han hade användt ett annat leg än sitt eget (han har nämligen tappat det, och passet). Han ska fylla 20 så han är inte under-aged men det va jävligt kul när vakten stog och garvade åt honom i typ en kvart, sen släppte han in honom.

Hur som helst vaknade jag imorse 09.30 (en timme efter min skolan börjar) men drog direkt och hann till andra morgonpasset. Verkade inte spela så stor roll. Dessutom var det värsta slapp-lektionerna. Vi spelade scramble på min första lektion, börjar faktiskt tycka om det nu!! Det är ju rätt roligt. Sen på den andra lektionen kollande vi på "Extras", nån serie. Jag vet inte om jag nämnt att förra fredagen kollade vi på Little Britain på den lektionen, fast då tog vi upp lite vocabulary men det gjorde vi inte idag! Och en tjej från Belgien hade med sig belgisk choklad, vilket var det första jag åt idag, runt klockan 12 där någon gång. Helt sjukt egentligen!

I min nya klass är det en jättetrevlig svenska förresten! Bara så där appropå ingenting. Och så finns det en sön fransyska. En oskön tyska som är extremt negativ och en skön brasilian, men han ska sluta nu.

Ska nog söka jobb förresten, det är tydligen jättelätt att få, alla i min skola har typ jobb. Man ska bara gå omkring med sitt CV, måste bara översätta det först. Haha.

Nu har jag i alla fall ätit en massa och duschat, kände mig sjukligt fräsch där när jag kom till skolan utan att ha tittat mig i spegeln med gårdagens smink. Najs! Vet inte vad som händer i helgen men det lär ju vara festligt. Mihihi.

Jag fyller år ganska snart förresten! Bara så att ni som glömmer bort mig där hemma vet det.....

Och när var det Olle och Marcus skulle komma? Rätt snart tror jag...

Förresten så gick brandlarmet här på studenthemmet i onsdags kväll. Va rätt kul när alla välde ut, många i pyjamas. Sen bor jag ju precis bredvid en brandstation så det kändes lite fjantigt när det kom två brandbilar som bara svängde runt hörnet med sirener och grejer.. Jaja.

Och Hannah! Klart du ska komma!!!! Lovar pubrunda, det är bara att höra av dig till mitt engelska nummer (som finns på den här sidan) när du är här!

Sen som sista grej så måste jag bara kommentera att jag fick prata den svenska nationalsången till en lärare igår och så försökte hon säga efter, det var ganska underhållande!

Pust

Jahapp. Nu har jag precis ätit middag efter mitt första träningspass här. Ett body-pump pass (=skivstång för vana friskisare) och det var jobbigt! Hoj oj. Men det känns bra att jag har 2 minuter till stället där jag ska träna. Sen finns det typ 10 andra lokaler jag också kan gå till - lite som friskis helt enkelt...

Igår var för övrigt inte alls en pub, snarare en klubb. Men jag körde inte så hårt som jag bestämt innan, kanske lite hårdare än jag tänkt med inte hårt. Hum. På vägen dit mötte vi världens skönaste bögpar! Dom inledde med ett: Oh, gorgeous aren't you beautiful, are you a model? You should be. But your not from London; blond hair, blue eyes - what is it, Sweden or Switzerland? Hahahahahaahahahahaha. Tror dock John och Lea var lite smårädda för dom men jag älskade dom.. Frågade om dom var från London. "Of course darling, there's only queens in London you know, everywhere!" Haha! Jaja, var hemma vid halv ett sen kanske. Jaja, ska inte ut med engelskarna ikväll utan imorgon förresten.

Va lite seg imorse på min tidiga lektion i min nya klass. Mihihi.. Mycket bättre grejer vi gjorde, massa uttryck som man säger/skriver och lite övningar som kom från någon bok som är förberedande för något av alla dessa engelska exams man kan göra. Vilket jag ska, vet inte riktigt vilket bara. Jaja, det var en svenska där! WOW! Haha, hon verkade trevlig men pratade inte så länge med henne.. Hon skulle bara gå på skolan en vecka till. Annars så var det i gruppen några som jag har mina electives med. Men hoppsan va skönt det var att sluta 11.45! Mitt nya schema är:
Må-On 08.30 - 11.45
To-Fr 08.30 - 13.30

Så efter skolan idag, efter att ha snackat med Lea, som böjade 12, lite fixade jag mitt träningskort och sedan åkte jag till svenska mataffären!!! Haha, den ligger i Marylebone och det var ju för underbart! Haha, köpte en osthyvel, knäckebröd, kaviar, fil och lite annat. Naaajs. Så nu är jag nöjd med mitt skafferi.

Jepp, japp, jaha. Vet inte vad jag ska på för utflykter imorgon. Vi får väl se.

Xx (fattar inte grejen med x)

Indirect questions

Det var det vi höll på med på dagens lektion. Var ganska tråkigt, men imorgon börjar jag i en ny klass! 08.30 ska Julia vara i skolan. Och det känns bra!! Däremot så tänkte jag på det här med indirect questions - man använder ju det hela tiden om man inte känner personen, tänkte på det när jag snackade med killen i receptionen idag - jag använder den artiga indirekta formen. Hum. Ja, aldrig tänkt på förut.

Annars idag så var jag på TopShop på Oxford street och det är ju STORT för er som aldrig varit där. Men det var ett trevligt sätt att spendera sin morgon. Jag köpte en kalender för 2008 (ute i alldeles för god tid, ja vet) och två skivor. Skivor är ju faktiskt typ det enda som är billigare här än hemma. Don't ask me why.

Efter min spännande lektion (?) så försökte jag skaffa ett träningskort på ett ställe där man får rabatt om man går på skolan men man "had to have an English-bankacount." Too bad. Var i alla fall det jag kollade med killen i receptionen här nere på studentboendet och det finns något ställe nära här som jag ska kolla imorgon! Gud vad tråkigt det här inlägget blir. Jaja.

Fick SMS av den engelska tjejen som sa att biljetterna var slut tills imorgon så vi bestämde att vi skulle gå ut istället. Hon visste ett ställe som var billigt och spelade bra musik. Låter bra!

Ikväll så är det någon studentgrej på någon pub som folk ska på, jag joninar nog men ska inte på något vis partaja på grund av: 1. Första tidiga dagen imorgon. 2. Ska ju göra det imorgon!

Hmm, var jättemysigt igår förresten! Liten italiensk resturang typ, skittrevliga och god pizza! Lugnt och skönt - John hade tydligen kört hårt på puben och gått till Hyde Park och suttit och filosoferat med nån mer. Sen hade han dragit till donken vid 3. Han älskar McDonalds.

Don't judge me by my face value...

Bisous

London

Okej, coola tjejen har kirrat internet på sitt rum. Whöööps! Jag var lycklig imorse kan jag säga.

Hur som helst. Tänkte dra lite snabbt vad som har hänt sedan jag åkte, fast ändå lite bättre än förra gången.

1. Resan hit.
Oj! Jag gick upp vid halv 7 eller något sånt tror jag och taxin till Arlanda med mor min avgick 8.30. Sen på Arlanda fick vi sitta i vårt plan i en timme för att det var försenat, och vi satt inte bredvid varandra utan båda hamnade med varsin bäbis-familj. Vilket var lugnt för min baby var jättegullig. Och tyst. Hur som helst. Flyget kommer iväg, mamma beställer fram en liten flaska champagne till mig. Julia har dock inte fattat att man måste köpa mat själv på det här planet så hon sitter och väntar på maten. Dricker champagne. Åt 3 äpplen. Alltså. När vi checkat in på vårt hotell, klockan är någongång på eftermiddagen så har Julia inte ätit något sedan halv 7 förutom 3 äpplen och druckit en liten champagne. Jag var typ svimfärdig. Jaja, men det gick bra till slut i alla fall!

2. Hänget med mamsen.
Mina första dagar var jag med min kära mamma. Vi fixade handdukar och lite annat konstigt som jag behövde. Vi åt på en rolig resturang där kocken stog i mitten av matgästerna och lagade maten när man såg på.

image66

Vi var hur som helst omkring och kollade och ja. Det var mys.

3. Lördag 22/9
Jag flyttar in i min studentlägenhet, det är väl inte direkt top class, lite dräggigt badrum och det är inte stort men det funkar. LIte småirreterad på amerikanskorna i köket som aldrig plockar undan efter sig dock! Jaja. Anna från Kazakstan som var min första rumskamrat såg jag inte så mycket av den veckan hon bodde här. Hon visade mig till tunnelbanan. Hennes kompis hade nämligen precis flyttat till London så hon bodde i hennes lägenhet typ. Hon sov här en natt kanske. Hon flyttade i alla fall i lördags och då kom min nya som jag tyvärr inte kommer ihåg vad hon heter nu men hon är ryska, inte spanjorska. Allt hennes bagage försvann på flyget först men är tillbaka nu igen. Jaja, aviker från ämnet.

Lördag träffade jag Ninni och Emma som (tillsammans med den för kvällen sjuka Mickan) var här på en weekend. Vi hängde vid Covent Garden (relativt nära min skola - såg typ världens snyggaste kille där förra veckan förresten). Först åt vi på Wagamama och sen drack vi öl på Bünkers eller vad det nu heter, det var najs i alla fall (vi hade en paus då jag drog hem för att hämta mitt pass, som man tydligen behöver här när man går ut, och för att möta upp Maine och Gustav - gamla Svenska-skolan-i-London-rävar). Sedan drog vi till KOKO, bara vi 3 först nämnda, där jag och Ninni blev utslängda ur kön för att vi trängde oss. Men Emma väntade längre bak så det gick bra ändå! Träffade några australiensare, hur som helst. När vi väl blivit visiterade (de kollade till och med myntfacket i min plånbok!) fick vi reda på att det kostade 25 pund så vi vände. FÖR DYRT! Jaja. Drog vidare i Camden, träffade en tjej och en kille som vi hängde runt med (dom jag ska på konsert med på onsdag, lite av en blind-date eftersom jag var relativt full när vi träffade dom men dom var kul!) sen drog dom. Och Emma också. Jag och Ninni gick in på en klubb och dansade och drack slattar och spårade. Det var kul. Notera att ingen av oss kommer ihåg vad det var för musik där(?). Jaja. Tog en taxi hem sen för det hade jag lovat mamma. Hon hade till och med gett mig pengar.

Emma o Ninni på Bünker:
image68


Sedan på söndagen hängde jag med mamma, mötte sedan upp tjejerna i Camden och åkte till Notting Hill:
image69

Avlutade kvällen med att äta en hej-då middag med min kära mamma.


4. Skolan

Okej, skolan är ja. Bra. Fick göra prov först för att gradera oss och det var då jag mötte Lea och John som jag har hängt med sen dess, dom bor också här på the residence. Folk är verkligen från hela världen och i mixade åldrar. Har lärt mig sjukt mycket om olika kulturer och grejer. Och i min klass den här veckan har det gått en Brasilian som är lite smågalen på ett sjukt roligt sätt. Sen kan man ju även filosofera över hur olika länder hälsar. Jag har börjat vänja mig vid att ibland kindpussas med främlingar från Frankrike eller Brasilien för så hälsar man ju där. Weird. Vilket det även blir en del av när man är ute, som den där skol-avskedsgrejsimojsen. Eller när man går på puben, vilket jag har gjort med franskar två gånger. Kommer kunna en del franska när jag kommer hem. Haha!

image70
Här är några från min klass (som jag inte går i längre snart - ska ju flyttas upp och få börja gå på MORGONEN! Yes!!!! Kommer sluta 11.45 eller 13.30, sjukt skönt! Men det är hemligt, för man får inte det om man går den kursen jag går egentligen....). Vi var på Brittish Museum på en lektion, han till höger är den galna Brazilian.


John:
image71


Lea:
image72

Sen här är några bilder från i fredags, är väl inte så mycket mer att säga om den kvällen. Träffade en massa konstigt folk, och det fanns ingen gräns lärare/elever. Det var kul. Även fast jag fick sova i mini-soffan! Haha:
image73
image74
image75image76image77image78
(Notera att det jag gör nu betyder i England fuck-you, så se upp för den - här är det ett internskämt)

image79image80image81image82



Tja. Sen i lördags var jag och Linnéa på Portobello market, det var kul men vi blev lite trötta på det efter ett tag så vi drog tillbaka till Linnéas hus och käkade lite. Sen drog jag hem till mig och vilade innan jag tog en pub-runda med en massa franskar. Och en ryska:

image83
Hon till vänster heter Sarah och det är henne jag ska flytta in med i november. Då jag ska byta rum...

image84

Hände inte så mycket mer på lördagen. Igår var jag och Linnéa på Camden market och jag älskar den! Helt underbar.. Det var kul, köpte ett par flippade solglasögon - och det fanns jättemycket god mat. Jaja. Sen drog jag hem och ringde och sa hej då till Venkan som har åkt nu. Around the world! Hoppas hon överlever. Putten. Sen träffade jag Isabella och kollade film hos henne. Det huset var helt sjukt!!!!!!! WOW.

Och idag har jag tvättat och fixat mitt internet på morgonen (snackade med Internet-guy som jag kallar honom, haha). Sen fick jag då reda på att de inte kunnat flytta mig än men att det ska ske någon gång i veckan. Sen drog jag hem och här är jag. Ska äta med Lea snart. John vill dricka öl men vi får väl se..

Ja, det är väl mitt liv just nu. Ville bara komma ikapp. Skriv gärna en kommentar eller nåt så att jag vet att ni lever. Jag kommer säkert bli bättre på att blogga nu!


Please mind the gap between the train and the platform.

Kisses and hugs