Måndag 26/11/2007

image235image236image237image238image239image240image241

GMT

Ändrade precis tiden på min dator från svensk till GMT - man är ju i rätt del av världen när man använder sig av the Maintime liksom. Yeah! Insåg hur som helst att det här med att klockan var en timme mer på min dator än i 'verkligheten' bara gjorde mig förvirrad och att det var dags för ett steg i rätt riktning.

Well well. Idag är det söndag. Vad är det allmänt för fel på tiden i det här landet? Okej liksom, 25e november. Om en vecka är det första advent. Igår var det en månad kvar till julafton. Inte för att min julafton kommer se ut som vanligt men ändå. Var ju på julmarknad igår. Den var lite mindre än vad jag trodde och det var sjukt mycket folk där. Men jag och Issa drack glögg och lyssnade på julmusiken. Slog även till på ett svindyrt glöggextrat men nu behöver jag bara rödvin och socker så kan jag göra 5 liter glögg! Haha. Kände att det var värt det - om jag nu ska komma i julstämning liksom. Man fick pepparkakor där också! Och så köpte vi julmust till kvällen.

Vilken spenderades i en soffa framför storTVn. Haha, vi dinerade, åt glass och chips. Kollade på en film med tecknade kortfilmer a la Kalle och company med tema jul och så kollade vi på Gossip och Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events.

För övrigt var det kaos på tunnelbanan igår. När jag skulle gå ner så hade de spärrat ingångarna för att det var förmycket folk nere på perrongerna vilket ledde till världens kö för att komma ner sen när de väl öppnade - men jag tror att det måste varit något på G på Kings Road igår för det var en massa polisavspärrningar och gubbar som direkterade runt folk och bilar. Jaja, ingen aning.

Och imorgon är det Shout Out Louds!

image234

Just keep swimming, just keep swimming, just keep swimming swimming swimmig. What do we do? We swim.

Morning has broooooooken

Hello, äntligen vaknar Julia av sig själv utvillad och redo för en ny dag i London. Kom på att jag varit här i mer än två månader nu. Vet inte riktigt hur jag ska relatera till det. Kort, långt? Klyven. Det är jag det.

Igår köpte jag med mig en fryst pizza till Linnéa, men en ovanligt fräch en. Med tanke på att vi var hungriga som vargar åkte den ner rätt fort tillsammans med ärtor och majs - mycket spännande kombination. Men gott var det. Hade även medtagit lite tvätt så klart eftersom det är min nya ekonomiska räddning.

Sen sprang vi i alla fall iväg till bion - filmen var sjukt bra!!!!!!!!!! Och jag älskar biografen, är en liten bar utanför så jag och Linnéa körde på varsin Corona och varsin popcorn. Sen hade man ett bord emellan stolarna. Det var najs. Folk i salongen hade bunkrat med en hel del flaskor vin och grejer, kändes som en äkta date-grej.

Hur som helst så drog vi till Linnet efter filmen, drack te och åt bagels och kollade på Scrubs. Mys mys, sen anlände Värdinnans föräldrar till ett hotell i närheten så hon gick för att säga hej och jag tog mitt pickochpack och drog hem. Och SOV! Aaa, nöööjd. Haha.

Idag ska jag på julmarknad. Svensk julmarknad. Med Mumkan. Hoppas den är extraordinär!

Toodiloooo!

Ey Mambo

A kokaratcha.

Nu är det helg! Hoppsan hejsan. Idag har jag jobbat, var glad dag allmänt! Förutom att en fick damp imorse på någon mail-grej.... På lunchen var jag i skolan och pratade lite - alla var så glada!! Haha, Ross min gamla lärare frågade om jag inte skulle komma tillbaka och Narumi var uppgiven eftersom hon hade gett mig en vecka och sen skulle jag definitivt återvända. Men nej nej. Sen fick jag det jag var där för också.. Mitt CAE-brev med tider och sånt. Alla lärare som jag träffade var väldigt intresserade i alla fall, gullepluttar!

Har inte hänt så mycket spännande idag. Låt mig tänka. Nä. Ikväll ska jag till Linnet och käka och sedan ska vi se "The Darjeeling" - kommer bli naaaaajs. Hmm. Ja, min chef försökte få ur mig var det var party i helgen för övrigt. Och en annan kollega hade köpt med sig världens godaste små miniglass grejer efter lunchen som man fick smaka (en kille åt en i en tugga).

image232

Lovely

Oj tiden bara rinner. Nu är det torsdag. Vad hände?

Tja, nu känner jag mig hemma på jobbet kan jag säga i alla fall. Idag vandrade jag omkring på Drury Lane för att kolla så att kontaktuppgifter stämde - samma sak har jag ringt och kollat (till andra ställen så klart). Men från och med igår älskar jag verkligen dom jag jobbar med för jag fick tillfälle att prata med dom ordentligt. Innan är det ju mest jobb liksom. Men igår var det vinmingel typ. Dom har networks en gång i månaden med alla företag som är medlemmar i tidningen (och betalar så att dom går runt ekonomiskt). Så det var trevligt. En tjej har en pojkvän som spelar i ett elektropop band och bjöd med mig på en spelning, hon ska maila mig något.

Efter det var jag och åt Tapas med födelsedagsbarnet Linnéa Lundgren! Gulleplutten är 19 nu. Älskade resturangen!! Sjukt gott! Och Linnéa fick en kärleksvinkning från servitören hon är totalt förälskad i (jobbigt att han är homosexuell - han MÅSTE vara det, så metrosexuell kan ingen vara annars, inte med lyckat resultat i alla fall).

image231
(Bild från gamla goda tiden - innan Elsas och Veronikas 18års grej. Åhh. Det var en härlig kväll (inte för somliga dock)).

Var en massa födelsedagsfirande igår för inte nog med det så fyllde en jobbkollega år igår men hon firade idag så det var tårta och vin på redaktionen framåt eftermiddagen. Det bästa igår annars var att dom spelade Arvingarnas Eloise, vet inte om det var någons skiva eller radio, men det var KONSTIGT!! Fick värsta attacken....... Men jag gillar mitt jobb i alla fall. Det enda är att ringa är lite påfrestande ibland (har inte gjort det idag dock) för ibland är dom bittra (antagligen på grund av stress) eller jätteglada, en kille ville tolka det som att vi skulle på date. Två gånger försökte han dessutom. Var i alla fall ett trevligt samtal.

Lugn helg framför mig, vilket ska bli såååååååå skönt! Förra helgen var lite väl intensiv. Hoj oj. Här är lite pictures:

image215image216image217image218image219image220image221image222image223image224image225image226image227image228image229image230

Snabbversion av min helg!


Jaja

Okej. Hej och hå! Har precis ätit middag efter min andra dag på In and Around Covent Garden. Känns bra än så länge, började med att jag fick sitta en förmiddag och bara kolla gamla tidningar och deras hemsida för att få ett grepp om tidningen, sen har jag fått syssla med lite listor och lite telefonsamtal. Dom flesta har en del att göra för decembernumret har deadline den här veckan. Så folk har fullt upp. Men jag gillar det. Fast oj vad trött jag var igår, helt sjukt. Men nu är det bättre, ska bara vänja mig vid det här 9.15 - 17.30 jobbet så är det chill.

För att backa bandet lite, eftersom jag inte skrivit sen i tisdags, så var den middagen ljuvlig! Haha, åt pasta, glass och drack ett glas vin för en relativt låg summa. Sen kunde jag mätt och belåten vakna onsdag morgon då jag hade min snapsredovisning.. Haha! Hade med mig plastmuggar så körde vi:

I havet finns det ål - skål
I skogen finns det älg - svälj


Mycket intressant svenska, översatte den också, sen sjöng jag "helan går" och översatte den med. Dom verkade tycka det var kul. Sen hade jag en workshop också på eftermiddagen där. Kanske min sista, måste prata lite med min Internship-chef.. Har för övrigt fått reda på att jag har speaking och listening test den 5e december.

Torsdag kväll drog jag hur som helst hem till Kate för att hon och jag och Christy skulle till Candy Box (men Christy bangade för en man).. Jag och Kate blev hur som helst galet fulla - har nog aldrig gått fram till så mycket random folk och börjat prata, men det var kul!! Som vanligt tappade vi bort varandra dessutom. Min mobil var död den här kvällen för övrigt. Jaja, sånt är livet! Det var en rolig kväll, fast båda vi skämde ut oss en hel del!

Fredag vaknade jag när jag började typ, som vanligt efter enpundarn.. Drog till skolan sen i alla fall och insåg att jag skulle sakna alla, det är en massa som åker hem i december och mitt Internship håller på fram till mitt "lov". Har tagit en del foton (har några från Candy Box också) men jag lägger upp dom senare.

Efter skolan var jag på National Gallery med Alexandra, känns bra att ha gjort det. Var helt okej, gillade självporträttsutställningen och fotografierna. Betalade dock inte 7 pund för PopArt utställningen, den ska tydligen inte vara så bra. Kom hur som helst hem, hann bara äta för sen mötte jag Linnéa för film och tvätt kväll. Tvättade hos henne eftersom jag måste betala för tvätt här. Onödigt. Var mys hur som helst, kollade Blood Diamond - den var ju väldigt bra men oj vad dåligt jag mådde... Sen kollade vi på någon gala i evigheter innan jag sakta drog mig hem, vilket tog lite längre tid än beräknat. Var väl hemma vid halv 3, kvart i 3.

Fick inte sova så länge, skulle luncha och fixa resten av tvätten hos Linnet klockan 12 så då var jag där, och Elisabet, Linnéas au pair kollega. Sen drog vid till Portobello market ett tag innan vi återvände till Linnéas mansion för Lejonkungen. Klockan blev väl 6 eller nåt innan jag drog hem. Ringde Marcus på vägen för att se om dom levde - och det slutade med att jag bestämde mig för att åka hem till dom och dricka lite vin (men jag skulle INTE gå ut). Så det var hem, äta och sedan till dom. Trevligt trevligt, vi hängde omkring, var i deras grannars lägenhet ett tag. Sen hade jag druckit en vinflaska och var pepp på att dra ut så klart. Suck, blir aldrig som man tänkt sig. Jaja, så vi var en massa svenskar som drog till After Skool. Det var kul, kalasfull igen!! Somnade på bussen - IGEN! Kom hem vid kvart i 5.

Och fick inte sova så länge för jag skulle möta några asiater i min klass klockan 12 för att få äta nudlar på äkta japanskt/koreanskt vis. Det är nämligen stor skillnad. Koeas nudlar är STARKA. Jaja, och dom hade köpt öl och japanskt vin så min huvudvärk botades fint där på söndag förmiddag. Jaja, sen drog jag hem gjorde mig i ordning och åkte och mötte Kate för att gå på Arcade Fire... Träffade Lisa, från Marcus/Olle - kollektivet och hon hängde på oss. Dom var jättebra!! Synd att det var trubbel med ljudet ibland bara, och att det var så kort... Hmm, deprimerande efteråt. Jaja.

Jag älskar att jag är jättekort men jag orkar inte skriva så utförligt, om jag kommer på något vettigt att komplitera med så kommer det senare. Jaja, konserten var i alla fall bra,  förutom offrena bredvid som bara ville hoppa på mig men jag dansade bort dom tillslut. Gäller att vara bestämd när man dansar. Sen tog vi sista tuben hem, var hemma vid halv 1 och somnade för att vakna trött som en jag-vet-inte-vad för min första dag igår. Pöh! Tror jag lyckats få ner allt lite sterilt nu. Men men.

Vad det gäller nattbusse-problemet jag har så kom Kate på idén att jag borde ställa min mobil på alarm. Kan vara en idé. Jag kom även på idén att inte sätta mig ner nästa gång. Stå upp! Då går det inte att somna. Jaja.

Jag kommer inte på något vettigt att skriva (inte för att det här är speciellt vettigt). Men men. Ville egentligen bara förklara varför jag inte skrivit och jag hoppas ni förstår att jag verkligen inte haft en sekund över.

Så bloggen lever faktiskt fortfarande, tro det eller ej!

Hoho

Hej kära kamrater! Ursäkta min absence från den här bloggen, men jag har inte varit hemma ordentligt sedan i onsdags. Och idag, när jag har mina första ordentliga timmar hemma orkar jag helt ärligt inte skriva. Jag vill sova. Så jag uppdaterar den här bloggen imorgon (hoppas jag) - och don't be mad. Det kommer det kommer.

Puss!

T-t-t-tisdag

Wohowohoho.. Haha, jag fick reda på att jag fick mitt Internship idag. Så på måndag börjar min djupdykning i vad som händer runt Covent Garden. Intervjun kändes bra igår (och gck tydligen bra också) och jag kommer få göra lite allt möjligt. Research, skriva lite smågrejer, gå runt och fråga folk vad som händer, ringa folk. Typ allt möjligt. Tror att det är bra för mig att vara i en miljö där det bara är helt engelskspråkiga också, och jobba, lär ju göra framsteg i engelskan hoppas jag. Börjar med 4 veckor, sen kunde jag fortsätta om jag kände för det...


Allt är så knasigt allmänt känns det som. Imorse var vår lärare sjuk och dom satte in lektionen imorgon eftermiddag men jag sa att jag inte kunde (ska träffa Linnet) så jag fick ha lektion med Debbie istället. Trevligt återseende. Var en skitjobbig tjej där dock som skulle på intervju, för att börja Cambridge, nu i december...

Och när jag satt och snackade med Internship-tjejen kom Lorenzo in, som har slutat tror jag (?) och skulle kramas och prata med henne också. Haha, blev inte så mötesaktigt men vadå....

Well well, idag har jag lyckats göra det förbjudna, att handla något på HM. Inte bra. Köpte mössa och vantar, jag menar det börjar ju närma sig kallt här - kanske höstjacka imorgon? Haha, såg att Stockholm har minusgrader typ. Muahahaha!

Gjort ett listening prov också. Ett prov-prov alltså. Gick helt OK.

Igår när jag gick till skolan så sov Sarah, haha, hon vägrade gå upp. Var ganska underhållande faktiskt. Juste, igår sa Ross, min lärare, att vi skulle ha en lektion i typ 3 minuter och lära klassen något. Inspirerad av Louise "helan" Vikbladh ska jag ha en lektion i snapsvisor på torsdag. Minsann! Blir nog rätt kul.

När jag skulle på min intervju var jag där tidigt så jag gick omkring litegrann och köpte klänningen från Urban Outfitters som jag älskar. 45 pund. Hmm. Värt? You tell me (skratta inte åt bilderna, eller jo):
image213image214
Ja menar röd leopard... Kommer jag tröttna? Om någon har en avgörande åsikt, let me know soon så kanske jag ångrar mig. Haha, fast jag vill inte....

Jaja. ska möta Alexandra - länge sen - och äta mat (även fast jag har 50 portioner qournsås i kylen). Måste gå. Men jag lär ju återvända med mer givande information om mitt liv. Helt sjukt hur meningslös jag verkar i den här bloggen.


Youth is wasted on the young


Ett måste

Silke av Alessandro Baricco, den bok jag läste en morgon vid 5-tiden på Köpenhamns flygplats och som är helt underbar har nu kommit som film. Den kommer jag gå och se så fort jag får tillfälle! Har svårt att tänka mig den som film, språket är så sjukt viktigt i den boken!

Hemsida

I'm sleeping going down the drain...

Gissa vem som ska på Aracade Fire om en vecka? Mihi, utsåld konsert men vem har biljetter? Jo, Kate har biljetter och nu ska Julia gå... Jiiihaw. Kulers. Så nästa söndag smäller det.

Jaja, kvällen igår var intressant, haha! Först var jag hemma hos Kate och alla andra i deras flatshare, var lite stel stämning när jag kom för dom hade precis haft housemeeting om Oliver för att han är för stökig. Typ skärp dig eller flytta. Men det gick över efter ett tag, vi lekte lite dryckeslekar och lyssnade på musik. Alla blev fulla. Sen drog vi till Camden och en bar där - en rätt ball bar (jag snodde en öl) och sen skulle vi dra vidare men på tunnelbanan kände jag att jag var för full och behövde luft så jag hoppade av (efter lite brottning med Tommy - som jag för övrigt redan bevisat att jag kunde lyfta tidigare under kvällens gång). Väl däruppe när jag andats lite försökte jag få tag på dom igen, men det gick inte - den enda jag fick tag i var Oli men han var typ hemma eller nåt. Sen fick jag SMS av Kate, men jag hade inga pengar på mobilen och då försökte jag fråga folk efter gatan dom var på men ingen visste så jag tog bussen hem. Klockan var inte mycket alls, tog bussen vid kvart över ett kanske.

Men men, åt en massa när jag kom hem, var lite vingligt kommer jag ihåg. Sen har jag soooooovit länge, haha. Men det var skönt. Ska inte göra någonting idag. Typ plugga om jag orkar. Måste gå och handla lite också.

Här är en bild på Linnet från igår förresten. Och vi ska gå på Luciatåg den 17onde december, ska bli MYYYS. Vi måste införskaffa lite glögg i svenska mataffären också.
image212

Rappers in tha house

Tjabba! (dagens spontana svenska uttryck!)

Hmm. Har precis kommit hem efter lite tid med Linnéa "pygmén-som-dödar-i-köket" Lundgren. Vi har köpt knäckebröd och varit i Second Hand området (jag köpte en koftish). Det var la trevlans, nu är det mörkt ute, har varit fint väder idag, höstkänsla men ändå inte så kallt.

Igår var jag på bio med Lea, såg "Elisabeth" - den var bra, lite seg i mitten bara.. Men det var asmysigt att gå på bio i alla fall. Innan var vi och åt pankakor, fast middagspannkakor, på stället över gatan. SJUKT GOTT!!!! En asstor pannkaka, verkligen gigantisk, min var en greek - så det var med feta, haloumi, oliver, aubergine, tomater osv.. Störigt god! Sen fick jag ett klippkort där. Men nästa gång vill jag nog prova en söt.

Igår i skolan var det lite rollspel, några mäklare (bla jag) och några kunder och sedan skulle mäklarna sälja varsin lägenhet. Det va kulers, skrattade en hel del. Kallt var det igår, oj vad kallt det var.

Hmm, hade min provintervju, den gick bra... Försöker komma på vad det är som har hänt sen sist. Vet att min dag var fullspäckad igår men jag kommer inte igåg med vad. Haha, jaja. Ska gå och laga middag nu - ikväll ska jag ut med Kate. Vet inte riktigt vart vi ska dock, men det blir nog bra...

O den här tjejen är rätt ball (streetstyle från Emmaboda):
image211

Chill on the grill.....


In and around

Yes, har fått en intervju för ett Internship på en tidning som heter "In and around Covent Garden" - och det betyder att jag kanske kommer praktisera där redan nu i november fram till jul. Ska ha en provintervju med en i skolan imorgon (den riktiga intervjun är på måndag). Fick reda på det här idag och det är lika bra att köra. Aldrig fel att ha som erfarenhet att ha varit på en tidning, även om jag inte får något betalt. Betyder att jag inte kommer gå något i skolan i sådant fall.

Okej. Spenderade lång tid i skolan idag. Fick hjälp av Kaja, en asskön lärare att fixa till mitt CV så att det kommer kunna se riktigt snyggt ut... Skulle söka jobb sen hade jag tänkt (kommer nog bara kunna satsa på jul nu eftersom jag kanske ska praktisera) men det SPÖREGNADE när jag skulle ut så det blev inget med det - tog bussen hem och värmde mig. Detta fick mig också otaggad på att gå ut, Jonathan och Philippo ska till enpundarn och jag hade tänkt följa med men efter regnet blev började min tveksamhet sätta in - när sedan brandlarmet gick (för typ en timme sen) och jag var tvungen att vara ute i en halvtimme - JAG HATAR BRANDALARMET! - så bestämde jag mig helt och hållet, blev en kopp te istället!

Sarah, min roomie har nu dragit till Paris, France så det är en weekend med mig själv nu. Blir softans. Vet att Kate har en massa planer jag kan joina den här helgen också, så det känns ju bra...

Juste, om det är någon som är sugen på en weekend i Paris så vet jag att det är relativt billigt härifrån, ta tåget tur och retur för 40 pund fram och tillbaka typ. Om man är ute i god tid. Så det ska jag nog slå på stort med någon gång, fast inte än på ett tag..

Jag och Lea har bestämt att vi ska käka pannkakor på pannkaksstället mitt emot vårt hem nu i helgen. Måste ju prova liksom. Ser fram emot det.. Mihihihhihiihihihihi. What else. Känns bra att jag inte varit ute på en vecka - annars verkar jag som en total alkoholist vilket jag inte är (är en ganska seriös tjej om jag får säga det själv, funderar på att starta en analysserie om mig själv här på bloggen).

Jag känner att den här bloggen är extremt ointressant men jag hoppas mitt liv är mer intressant i verkligheten än vad det verkar här. Eller så borde jag helt enkelt rycka upp mig? Jaja, imorgon är det fredag i alla fall. Hoppas alla lever och har det bra där hemma - och om någon vågar sig nära London utan att säga till blir jag arg som ett bi.

Iiiiiiiiiiiiiiiii!


Pompoff

Dear agony aunt...

Det är det vi har gjort idag i skolan, bland annat. Skrivit inlägg i tidningar, ni vet relationsdelen. Åh nej min kille kollar på andra osv.. Haha, det var sjukt kul. Först skulle vi diskutera olika inlägg från Cosmopolitan, sen skrev vi egna och sedan svar till andras. Och så gjorde vi en massa annat också för den delen. Jag älskar folket i min skola!! Haha, bara mer och mer. Dom är för underbara...

Sen sprang jag iväg och mötte Linnéa och vi drog till Starbucks, jag gillar verkligen våra små eftermiddags sessioner. Flykt från vardagen, lite svenska, lite hemma, lite annat. Haha, det är najsans (hoppas hon fortfarande kommer ha tid för mig nu när militärtjänsten kallar, mihihihihihi....). Våra Shout Out Louds biljetter är framkomna också så nu känns det tryget. The Answering Machine är förband, har inte den blekaste men kanske värt att kolla upp. 26e november hur som helst.

Sen tog jag bussen hem, åkte en station för långt (skrämmande då jag var väääääldigt nära cafét där jag jobbade - min chef har inte ringt mig, jag lär ju skita i dom där 15 punden eller vad det nu kan röra sig om). Jaja. Fick bekräftelse av min lärare att det antagligen var maffia förresten. Satt och berättade för några om stället (eftersom vi pratade jobb) och han snappade upp vad jag sa så hela klassen pratade om det. Och han sa att det var fullt av sånt i London - och Kings Road var ett sannolikt ställe för ett sådant ställe. Gör saken nästan ännu värre för jag måste ju nästan tro att det är så nu.

Jaja, öh. Sen handlade jag på Tesco

There was a little old lady, who was walking down the road
She was struggling with bags from Tesco
There were people from the city having lunch in the park
I believe that it's called al fresco

and so on, ett litet stycke från den Lily Allen låt vi gick igenom den där gången i min elective class...

Hmm, juste Marcus och Olle skulle ut igår. Undrar om dom hade kul och var dom var...

Jaja. En Internship tjej ringde mig idag och bokade möte - fattar inte om jag har fått en intervju eller om det bara är något annat random möte - för det är inte samma tjej som jag mailar med. Jaja, imorgon blir en intensiv dag. Haha, jag har simmat idag också. Det är väl det. Hm. Imorgon har jag skola till 13.30 (kommer ha Ross i min elective class nu med så det blir lektioner med honom i 5 timmar typ, haha!), sen har jag möte 14.00 - har gjort lunchlåda för en lunch däremellan, sen är det CAE-workshop 14.30-16.00 och sedan om jag orkar ska jag söka lite jobb tror jag. Och sen kanske jag borde göra något annat. Bara för att fylla ut dagen. Jonathan skickade SMS och frågade när £1pundskvällarna var så han kanske är sugen på den imorgon, kanske vore något. Vi får väl se.... Sarah åker till Paris imorgon så jag är själv nu i helgen igen. Softish. Jaja, kommer inte på något vettigt.

Pöss (vet inte varför all text ser så konstig ut men inget jag kan göra något åt - kanske inte ens blir så här när jag väl publicerar, det lär ju ni se)


Mafia moment

Okej, nu har jag sagt upp mig från jobbet! Haha, och sökt nya.

För att förklara det här lite närmare så var det det skummaste stället någonsin. Man märker ingenting om man äter där men saker går inte riktigt rätt till. För det första så fanns det ett bord där bara "special guests" fick sitta, för det andra fick jag skäll för att jag sa till en kille vem "chefen" var. Och kocken är typ inte ens kock och han går och tar raster lite hipp som happ. Och allt är typ väldigt konstigt. Dom hade en massa konstiga möten i bakdelen av stället.


Äkta italiensk maffia. Går inte ens att förklara varför jag känner som jag gör men som Linnéa sa, gå efter magkänslan. Så jag gick dit och sa upp mig. Fast chefen var inte där så hon skulle hälsa honom att ringa mig. Ska försöka få mina pengar för dom 3 timmar jag jobbade igår (kanske inte får något för provjobbet dock) men om dom tjaffsar så skiter jag i det. Vågar inte gå tillbaka dit i första taget, var överhuvudtaget skönt att han inte var där.

Komiskt att jag skyllde på skolan också. Och att jag gick och sökte andra jobb direkt efteråt. Ska fortsätta med det imorgon tror jag, var lite stressad idag eftersom det var just efter jag sagt upp mig.. Jaja, inget ställe jag kan sätta på CVt direkt. Satsar nog på alla ställen som söker juljobb nu till en början.

Desto mer jag tänker på det, desto skönare känns det att jag sa upp mig från det där jobbet. Pjuu.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Nu ska jag satsa lite hårdare på att söka seriösa jobb (istället för att bli erbjuden läskiga jobb).

Well well. Skolan idag - vi diskuterade att dela in folk i fack (pigeonholes som det heter på engelska). Och så pratade vi om hur många i världen som levde på samma standard som oss. Och om miljön och fattigdom. Hmm, har fått mer skrivläxa (har typ massa homework just nu - måste jag ta tag i).

Jeje. Kommer inte läsa business förresten. Blir grammar istället (gruppen blev full - gah!). Mer grammatik åt folket - suck!


Splendid

Woho waha! Det är party nere i Jonathans kök... Fast jag körde kaffeparty, börjar tidigt imorgon och ska jobba direkt efter. Svar: ja jag fick jobbet.. Var intressant att provjobba. Jag fick attackera folk med menyer, ta upp beställningar, servera, göra apelsinjuice, vika servetter osv osv. Verkar lite smått maffiaaktigt dock (finns ett bord där man inte får sätta folk för det är för "special guests". Ska i alla fall dit och prata lön och grejer imorgon. Men jag tänker fortsätta kolla runt efter något bättre, men jag verkar kunna jobba lite när jag vill på det här stället? Haha!


Hur som helst är det fyllisar nere i köket och dom var ganska underhållande att kolla på.. Hihi.

Igår kväll kollade jag på film i mitt rum, lånade 2 DVDer av Lea, släckte alla lampor, åt müsli som snacks för det var det enda jag hade och så kröp jag ihop i sängen.. Det var precis vad jag behövde. Somnade vid 11. Enda problemet var att vid 4-5 tiden i natt gick brandlarmet IGEN!!!!!!!!!!!! GAGAHAGAGHAGAGGAHGFAHGA! Jag ville dö! Men man kan inte ignorera det, hur mycket man än vill, så det vara bara att kasta på sig mjukisbyxor och tjocktröja och gå ner för dom 9 våningarna. BLÄ!

Jaja, har inte hänt så mycket idag annars. Har tvättat. Hmm. Veckan som kommer ska jag börja läsa buisness engelska istället för mina key studies (elective class - de lektioner jag har mellan 12 och 13.30 två dagar i veckan), hoppas jag fortfarande har på torsdag, fredag eftersom det står det på mitt CV (vad det gäller arbetstider alltså).

Put service on table one





(vet inte varför det här inlägget inte publicerades igår...)


Ego

image208
Det var Halloweengrej på KOKO, jag tycker att jag såg lite Halloweenig ut.
image209
Jag gillar den här bodyn, den är lite spårad.
image210
Lördag, ett jobb rikare?!

Lördag - känns som söndag

Hmm, Julia har fått jobb. Typ. Hon ska provjobba på ett italienskt café/lunchställe imogon... Halv 2 dressed in black. Lite skumt i och för sig med tanke på att jag var där och bakisfikade och ägaren började prata med mig, han snackade en massa om fashion först så jag fattade ingenting. Sen fick jag en kaffe och så sa han att jag kunde börja jobba imorgon om jag ville, haha! Tänkte gå imorgon och se vad som händer, det är trevligt ställe - typ lunchställe och det är ju bra till en början i alla fall.

Jaja, annars har det varit en seg dag idag, vandrade omkring en massa - nu har dessutom Sarah (fransyska) flyttat in i mitt rum men jag har inte sett henne än. Hon är väl ute på upptåg eftersom det är hennes födelsedag. Jaja.

För att backa bandet lite. Den där härliga hemmakvällen jag skulle ha på Halloween när jag skulle sova blev väl lite sisådär med tanke på att 01.30 går brandlarmet. GAAAAAAAAAH! Jag hatar brandlarmet, det är det värsta brandlarmet i hela världen. Men men. Drog på mig ett par mjukisbyxor och en tjocktröja och begav mig ut. Det roliga var att det var en himlans massa fyllisar i Halloweenkostym som typ precis kommit hem från festen, haha. En tjej hade typ däckat tror jag för hennes kompisar höll i henne stadigt och ledde henne ut ur huset.

Jaja, brandkåren kom och sedan var det bara att rulla tillbaka till sängen sin. Torsdagen var jag multieffektiv. Gick i skolan, kommer inte ihåg vad jag gjorde men säkert något vettigt - sen var det CAE-workshop och vi övade på den muntliga delen, helt enkelt gjorde ett gammalt muntligt prov och dom sa att det gick bra, visade ett ointresse vid ena delen dock.

Sen drog jag och simmade och sedan hem och käkade och sedan till hem till Kate(knackade på fel dörr först och fick träffa lite annat folk, haha), fick träffa dom två sista inneboendena i huset så nu har jag träffat alla - övertalade den andra tjejen att hon skulle följa med ut. Jag och Kate drack varsinn flaska vin, Oliver, Tommy (den franska killen som var med ute förra gången) och Olivers kompis Zach (eller nåt sånt) kom fulla tillbaka från en pubrunda och Tommy följde med oss ut. Oliver va full som en kastrull och började lyfta omkring mig och sen tyckte han att jag skulle vara kvar där istället och bla bla bla. Men 4 stycken glada kom iväg sen. JAG ÄLSKAR £1-STÄLLET! Det var sjukt kul, dansade en massa och var sådär härligt kalasfull. Tog mig faktiskt hem ordentligt, tro det eller ej!

Däremot blev det en mer spännande morgon, min engelska mobil var helt knäpp (den funkar inte längre-men mitt engelska SIMkort sitter i min svenska mobil så det är ingen fara!), först trodde jag att jag hade försovit mig för alla mina klockor gick olika men det hade jag inte visade det sig tillslut och då var jag ju tvungen att försöka komma i tid. Hade gårdagens smink på mig, var typ full fortfarande (vilket jag märkte när jag började vingla lite grann på vägen till skolan) och sen hela dagen så gick jag och funderade på vad jag gjorde hela morgonen, jag kom inte ihåg liksom - allt måste gått på sådan rutin. Sen skulle vi skriva dikter, HAHAHA! Fick välja mellan 3 olika titlar och sedan skulle vi skriva dikter som inte rimmade, med tanke på mitt tillstånd så vill jag egentligen inte dela med mig av min men jag måste ju:

Unmade beds
A pillow on the floor,
a dusty disorder.
Somewhere were I can belong,
staying off the ground.
Stuffed animals are my world,
keeps spinning around.
A light through the window,
want to be in the shadow.
To keep something clean,
and secretly stay.
Darkness surrounds me,
makes me feel at home.
No fear awaitening,
just eager for tomorrow.

Det roliga är att min lärare typ tyckte den var jättebra...! Haha. Var en allmänt trevlig dag i skolan! I alla fall när jag vaknade upp efter ett tag. Sen mötte jag Hannah som var här!! Det var sjukt kul och se henne. Vi åt goda mackor först, sen visade jag henne Covent Garden (var en galen lindansare/jonglör där) och sedan åkte vi till Liverpool Street och alla second hand affärer. Lämnade henne där tillslut för jag var tvungen att åka hem och äta och göra mig i ordning för jag och Linnéa skulle till KOKO. Och jag var ju fortfarande inte fräschast i stan. Men det var jag sen. Haha, när jag mötte Linnéa vid Mornington Crescent så drog vi till Sainsburys och köpte en flaska vin som vi åtnjöt på en bänk 50 meter från KOKO ungefär.

Sen gick vi in - Olle kom sen också! Det var kul, var någon konsert som jag inte hade någon aning om. Blev lite för lite dans för min smak men det var ett ballt ställe. En gammal teater. Tja, tiden gick fort sen vid 2 drog jag och Linnet hem - tappade bort Olle. Och jag var extremt stolt över att klockan bara var 2 minns jag, Haha, sen gick det bra med nattbussarna nu också. Tog en - bytte vid Picadilly och kom hem! Ching ching.

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer, känns som det hänt en massa dom här dagarna, men jag kommer inte på vad. Sjukt fint väder var det idag i alla fall!!! Helt sjukt att det är november och solen skiner och det är inte speciellt kallt heller. Ikväll ska jag göra någonting calm med John i alla fall, får se vad Sarah och Lea ska göra. Sarah lär ju dra ut eftersom det är hennes 18onde födelsedag. Jag ska inte dricka känner jag.

Jaja, keep it cool.