Några dagar senare

Jahaja. Insett att det här med blogg kanske inte är rätt medel att nå världen för sådana där som jag. Då menar jag sådana där som inte orkar trycka på datorn utan lite smidigt fastnar med något annat, även om jag verkligen inte har något vettigt att göra. Det är lättare för mig att fastna i en tanke o så vips! där gick 4 timmar. Men att skriva något för att glädja andra i vår stora jord är lite klurigare (dessutom når den här inte så många - men det är inte kvantiteten som räknas!

Hosta och förkylning har förföljt mig i ett par dagar men jag tror spöket lämnar mig ifred snart (hoppas hoppas!). Men som många säkert redan vet är öl alltid en bra medicin (vilken jag provade igår)... Frisk som en nötkärna minsann!

Va på bra konsert igår. Christian Kjellvander gulleplutten. (Ovanligt pratsam måste jag säga) och sen visade det sig att tjejerna i Hello Saferide är väldigt roliga.. Trodde dom va torra. Men men. Va la najs akustisk konsert på Nalen hur som helst. Sen begav vi oss (jag och mina kära kusiner) till Baba. Visade sig att hela min bekantskapskrets va där. Inte illa! Glömde ge Emelie hennes sko så den ska hon få nån gång snart kanske. Har inte så mycket nytta av EN sko med klack i storlek 37. (Kanske kan ha den som partyhatt?)

Gillade vakten igår förresten. I helveteskön (som inte ens va speciellt lång) lyckades vi med bedriften att bli "Julia och Nils" med honom. Orkar inte dra varför men det va roligt.

Hahahahahaha... (alla garvar)

Slutade kvällen i den så kallade toffelhörnan vilken jag egentligen inte hör till (vilket gjorde Veronika upprörd då hon ej var välkommen - av vad jag ser som helt andra skäl) men men. Inte fick man sova så länge ändå, tofflar/-or snackar så man inte kan sova. Jaja.

Måste skryta med min kulturella standard då jag faktiskt läser "Krig och Fred" av Leo Tolstoj just nu. (För de okulturella som inte vet vad det är så säger jag bara som min mamma: Klassiker!) Den är hur som helst över 1000 sidor lång och jag har lyckats med bedriften att läsa 200 sidor. Kämpa, haha, nä men den är faktisk bra vilket många jag känner tycker är skamligt att jag tycker.

Böcker Top 5:
1. Silke
2. Never let me go
3. Anna min älskade
4. Den som vässar vargars tänder
5. Brott och Straff

Kanske kommer Krig och Fred finna sig en plats på denna exklusiva lista, kanske inte.

I don't know, You don't know.
'
Over n' out

Min enäggstvilling

Min enäggstvilling

Kom på en senare insikt. Jag har en enäggstvilling. Tro det eller ej, annars är det obehagligt hur man kan tycka/tänka så lika. Smaken är inte som baken i det här fallet.

Festligt hur saker kan ty sig! Framtiden kommer att gå vår väg (vi går ju samma)...

Denna insikt ledde i alla fall till en hel kvälls konstant garv (och lite dans-battel) men var mest ett bevis på något vi redan visste...

GOD JUL i stugan och ät mat! (Jag lovar att jag ska...)

Dan före dopparedan!

Jag har redan bevisat hur dålig jag är på att hålla nånting kontinuerligt. Den här bloggen verkar närmast död efter bara några dagar. Men jag ger inte upp än! Ska jobba hårt. Kanske?!

Jaja, jag har precis kokat knäck. Rätt underhållande. Övriga julaktiviteter den senaste tiden:
- Klädde vår julgran igår (och hjälpte Linnéa med hennes)
- "Handlat" alla julklappar (något som verkade fysiskt omöjligt)
- Planerat in släktmiddag på annandagen
- Haft julavslutning!
- Druckit glögg

Helt OK helt enkelt. Men var är snön? Det enda vettiga den gör i staden (får gärna befinna sig i fjällen) är att finnas till på julafton. Övriga dagar ger den bara massa krämpaktiga försök från min mamma att jag ska sätta på mig bättre/varmare kläder/skor. Vilket nu måste ske ändå fast med nya intressanta argument.

Gammal Goding - Svetlana

Gammal Goding - Svetlana

Insikt

Jag är vuxen!

Hoppsan den stenen föll tungt... Men jag kom på det när jag vandrade på Sveavägen idag. Alla runt omkring lär ju se mig som en vuxen person. Woooow brainfreeze! Undrar varför man inte gör det själv?

Kan det bero på att jag är yngsta barnet och det ligger i min roll att mina föräldrar ska vägra släppa mig och fortsätta se mig som 5 år gammal resten av livet. Eller har det något med att inte vilja bli vuxen att göra?

Inte för att jag känner mig som 5 år. Jag kan känna mig gammal också, tro mig det finns situationer en 18-åring verkar som 300 år i jämförelse med resten. Och jag vet att jag kan ta ansvar och sådant där blaj man tar på sig som vuxen. Haha, jag har ju till och med skaffat internetbank liksom. Men ändå. Va? Sen när är jag vuxen?

För övrigt insåg jag min klyvenhet vad det gäller Högskolan då en ung man ringde för någon undersökning och frågade mig en massa frågor; jag sa ärligt att jag var mitt i smeten och att inga vettiga svar skulle komma ur min mun. Så det så.

"Ars longa vita brevis"

Spontan-citat från min allmäna språkkunskap. Konsten är lång, Livet är kort. Sant sant.

För övrigt känner jag julstämningen smyga sig på.... Julmusik överallt. Tomteluva på Erika och jag är ju bara allmänt Jul-ia! (Förra årets dunderskämt är tillbaka!)

Semestern

Jaja. Kom på att jag har en del saker att styra upp, kanske köpa EN julklapp. Grr. Jag har inte hunnit så långt än. Snart blir det av, jag måste ta tag i mitt liv (jag är patetisk svar ja)!

Hmm har en del annat att fundera över och ta beslut om.

Såg "Semestern" idag, utdelar pris till den som kommer på vad jag menar (Lisa får ej vara med i tävlingen då hon deltog i min åskådning). Oj vad jag är tråkig. Min humor ligger på -742,50. Men men.

Ninsan är 18!!!!! Glömde nämna det. Cool tjej. Lyckligaste tjejen, numera kvinnan kanske (?) vid 12-slaget mellan fredag och lördag. Väldans trevligt va det i alla fall. Bästa va nästan färden mellan String och Erikas efterfest. Det va party på lite dylika bussar med ett stort lass packning att transportera, en del försvann på vägen dock.

Tänks sig att imorgon (idag) är det 3:e advent. Jippiyey! Haha. Ska spela upp julkonserten, eller vad man ska kalla den då. Tråkigt att det är över men det ska bli roligt att spela upp för lite folkish. Lite glögg kanske man kan hinna med också. Julstämningen närmar sig, men bara för att jag har ANSTRÄNGT mig för att hitta den. Långt där inom mig. Hopplahejla.

Dagens bön

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Underbart! Haha, idag va vi och hälsade på Hare Krishna. Sång och dans till tretakt blev det. Mycket trevligt. Att släppa den där bönen / låten är dock svårare än man kan tro.

Vi va faktiskt nästan hela klassen då. Till skillnad från imorses tappra 12 personer! Yes. Hur som helst ägde gårdagen. Djäknespelet va ju bästa nånsin, höll på att skratta ihjäl mig (överdriver lite kanske men lite magknip blev det allt). Färrebärren va också väldigt najs. Gäst-DJ:n va dock den sämsta någonsin. Och inte fick man önska heller. BLÄ!

Tjallalallala Djäkne! Tjalalallalala Djäkne!
Det va kul hur som helst, Lollan gav mig trevligt sällskap hela natten (sömn uppskattad till ca 4h kanske). Alla va inte så på g idag i skolan o Venkan va bitter eller nåt. Men det va nedrans roligt i matsalen. Jag som är läskig och har knasiga byxor etc etc. Underhållning.

Dan före dan

Hjulia rullar vidare...

Runda decilitermått måste ju vara det sämsta. Om du just haft pasta i ett sånt och telefonen börjar ringa måste du balansera med dig måttet för inte har du tid att försöka få det att stå med sitt innehåll. Vad tänkte IKEA egentligen? Ett decilitermått blir inte snyggare med rundad botten.

Jaja.

Imorgon går natten tunga fjät. Runt gård och stuga. Ska hinna med en hel del; lite hormonprov, lite moské, lite fysik (?), lite djäkne o lite ferreberre.

Tack...?

Tack för missförståndet. Fast det var aldrig ett sådant.

Snarare ett straff. Tog det så på kritiken. Lugn men instabil. Uppskattade inte orden och liknelserna.

Det var i alla fall ingen fara.


Ny dag imorgon.


Nej

Varför?

Jag orkar inte. Rädsla. Är det sant? Säg att det är ett missförstånd. Jag är inte redo. Varför har jag ens tanken? Jo, det måste finnas något. Något där bakom.