Mot Fyren


Hennes ögon svämmade över av en varm vätska (till att börja med tänkte hon inte på att det kunde vara tårar) som, utan att hennes läppar darrade, grumlade hennes syn och rullade ner för kinderna. Hon var fullkomligt behärskad - ja absolut! - på alla andra sätt.

Vackra tårar. Även om av olycka tycker jag om vackra tårar. De som inte gör ont utan bara sakta tar sig neråt, gravitation ni vet. Jag är inte av en sådan persolighet att jag gråter mycket - men när jag väl gråter brukar det komma i vattenfalls-form. Och oftast känns det rätt bra efteråt. Som att en sten lyfts bort, det där jag sparade på som tryckt mer och mer blev till slut för mycket att hålla emot.

Inte för att jag vet varför jag tänker på tårar idag - har verkligen inte varit en sådan dag.

December 14

Japp. Nu ska jag sova.. Efter en väldigt ansträngande dag!?! Den innefattade läsande av hela Främlingen av Camus och så kom Angelica över och kollade på Parlamentet efter hennes jobb. Och så kollade vi Wallander. Blodigt. Lämnade i och för sig lägenheten när jag följde med Angelica för att leta mat. Eller pizza snarare men alla pizzerior i närheten var tydligen stängda - även fast klockan inte var 10 (tyckte vi var lite knas) så det blev 7/11 mat för hennes del. Och popcorn!

Filmen igår var bra - blev lite svimfärdig i början vid blodtappningen men sen när jag kommit över det gick det smärtfritt. Fotot var sjukt fint! Hemvägen blev ganska spännande - en omkullvällt popcorn = en vampyr måste ha överfallit någon osv osv.

Jaja, imorgon har jag tvättid mellan 10-12 och sen föreläsning mellan 16-18 - dödsstöts-tiden! BLÄ! Kanske kan pallra mig ner på stan (eller i kvarteren kanske) och leta lite julklappar.


Mys

Jaaaaaao. Nu sitter jag och Lisa och lyssnar på Bat for lashes och taggar för bion. Vi ska nämligen se den där himla filmen som alla snackat så mycket om, Låt den rätta komma in. Igår var sjukt roligt!!!!! Zeigeist zeigeist och dans dans dans. Gjorde inte av med en krona heller! Bingo på den..... Och jag och Klara festade med en bogserad limo på Götgatan!! Fest!

Idag har det varit Beckmans, Donken, Filippas luciatåg i Hedvig kyrkan (som var bombfylld) och nu lite krubb med Lisa hemma hos mig......... Och sen ska vi återansluta med Ninni innan bion. Hon har varit hund hela dagen! Kom direkt från djurfestande i Nacka igår. Vi fick gratis glögg i Sturegallerian idag också. Och gratis kaffe och pepparkakor på donken. Jul-mode helt enkelt.... Och Ninsan och jag skrattade ihjäl åt alla barnen i kyrkan också.. Speciellt hon som satt i publiken och spelade massa spel, när hon spelade ett bilspel rörde hon sig dramatiskt samtidigt som hon svängde nämligen. Och barnen i luciatåget freakade med sina tärnljus. Japp.

Hmm. Imorgon ska jag läsa Camus och det sista av Virinia Woolfs "Mot Fyren" som är sjuuuuuuuuuuukt bra! LÄS, LÄS, LÄS!!

Uhm. Och det är redan 3:dje advent imorgon. Gagaggagagagagaggaa, men men.

Japp och Lisa är tröttie - hon tror hon kommer somna på bion men det tror inte jag. Hämtade ut min julklapp från Kate igår också men jag får såklart inte öppna den förrän jul men det är ju kul! Och det rimmade ju. Yes yes.

Som Lisa sa: Det var väl allt!! (Och att det var marschaller i hela Karlavägsallén och runt Karlaplan)


Lisas inlägg 1.0

Hej hej!!!!!!!!!

Vi hare bra! Gå in på min blipp:
blip.fm/lisas och ninnis blip.fm/ninz!!! Julia är duktig på minne men Linnéa är bättre.

Min vecka; Jag har varit i skolan, kört bil, gått på friskis, skapat ett minnestest och skapat en facebookgrupp.

Det vill jag säga till världen!

Hej hej ha det bra!


Vilhelm Ekelund


"Aldrig kan själens längtan stillas"
Aldrig kan själens
längtan stillas,
icke jordens riken,
brusande städer
och havens glans
förmå att lindra
dess eviga oro.
O, vem spelar
dessa toner,
denna svindlande musik
på mitt hjärtas
strängar, spända
alltid, alltid
alltför hårt?


"Jag diktar för ingen"
Jag diktar för ingen -
för vinden som vandrar,
för regnet som gråter,
min sång är som blåsten,
som mumlar och går
i höstnattens mörker
och talar med jorden
och natten och regnet.

Konstigt fack

ÄR SÄMST I VÄRLDEN JUST NU. På att plugga alltså. Har en massa dikter att läsa tills imorgon men der går seeeeegt. Mest för att jag är trött och för att jag måste läsa framför datorn - så den ska med mig till sängen nu så får vi se om jag klarar av att läsa klart all Boye, Lagerkvist, Abollinaire osv..

Var på konstfacks julmarknad idag och den var svett. Varm alltså. Köa fick man bara för att komma in i lokalen. Och det är lättare sagt än gjort att se något med allt det där folket som står i vägen hela tiden. Och det var himla massa affischer. Robert såg vi däremot!! Han sålde ljusstakar. Så det var ju kul i alla fall. Köpte ett bokmärke. Jättesött! Haha. 20 kronor.

Eftersom jag vaknade 9 av mig själv idag, och även fast jag tog det super mega lugnt så var jag fortfarande ute på stan ett bra tag innan två när jag mötte Alexandra och Ninni. Så hann fixa Kates julklapp som jag ska skicka imorrn och köpte en annan också. Men det här med julklappar är jobbigt, man hittar mest grejer man själv skulle behöva.

Efter marknaden fikade vi på Sturekatten för att få in julkänslan lite grann. Jag vill dricka glögg nu också!! Har inte gjort det än konstigt nog. Jaja, var en runda hos mamma och plockade upp böcker för den närmaste kursen. Skönt att vara inne på 1900-talets litteratur nu. Många böcker av dom på listan har jag tänkt läsa på eget bevåg så det känns ju bra att få det gjort tillslut.

Jaja, nu ska jag röra mig mot sängen tror jag nog.............. Zzzzz.z.z.z.z..z.z.z.z.z....



Come and connect the dots with me

.     .    .    .

Do it. Andra advent. Julmarknader på schemat..

Helgen: Fredag - inlämnad tenta, after-exam öl med Lisa på Gröne Jägarn (hahaha) vid 12 snåret, sen fikade vi med Amanda, Åsa o Ninni. Sen jag L och N hem till mig för lite tortellini och NICE. Sen vin och Mica och Lollo - sen till Debaser. Innan 22 = Gratis, blev trött-full istället för pepp-full och drog hem vid 23. Sova sova sova.
Lördag - kollade lite kylskåp med mor min (mitt är nog den största el-tjuven i världshistorien, vill inte få första el-räkningen), fika med Linnéa på Bönor och Bakat - en riktig date med tanke på hur länge sen det var man träffade tjejen. Sedan hem äta och till Bonden där Anna och Bella spelade. Trevlans..

Japp så var det söndag, börjar 9 imorgon och har en massa att läsa ikväll. Måste förbi mamma och hämta lite böcker också.


Naglar med klös

MITT INTERNET ÄR JOBBIGT. Dagens klagan. Jag klagar för övrigt hela tiden känns det som. Inte för att jag har mycket att klaga på/över men jag gillar att klaga. Så länge man inser att man har det bra egentligen. Det är liksom mysigt att vara negativ ibland - fast det är vännerna som får hantera det.. Så jag räknar med att någon säger till om den stör sig. Om det inte är något allvarligt vill säga.. Jaja, jag är nog en av dom bland de mest positiva också. Gillar att vända underlägen till något bra. Peppast av pepp normalt sett liksom. Nothing can bring me down - när jag är på sånt humör!

Hursom så har jag klippt naglarna. Vilket jag måste göra hela tiden för mina naglar är bland det hårdaste, mest snabb-växande jag någonsin stött på. Och jag gillar inte långa naglar.. Dom är bara ivägen. Tyvärr brukar det alltid vara så att jag mer än någonsin behöver långa naglar precis när jag klippt dom till i stort sett icke-existens. Klia, pilla upp något.. Inte vet jag. Men men men.

Tentan är mailad till Lisa och utskriven - borde önska mig en skrivare i julklapp. Hmm. Så efter jag lämnat in den ska jag typ gå och kolla lite på stan och unna mig något för mina lugna evighet jag spenderat hemma typ. Eller kanske jag borde börja tänka lite på det där med julklappar. Jaja.

Nu ska jag dega lite till först - och sen sova i min världens-skönaste-160-säng... Bästa köpet jag någonsin gjort tror jag. Bästa är fortfarande förra veckan eller vad det nu var när jag vaknade åt "fel" håll. Och ja, då låg jag ihopkurad eftersom jag är 15cm för lång för att kunna ligga raklång på bredden. Men borde samla ihop x antal 160 centimetare för att se hur många som får plats att ligga bredvid varandra i så fall..

Ryck 1.0

Jag är bra på att få ryck. Till exempel dagens ryck: Tagit på mig min gamla innebandyoverall från låg/mellanstadiet. Den är rätt ball.


I övrigt samlar jag vuxenpoäng: DN-prem., ICA-kort... Ja vad var det mer...?

Efter de senaste dagarnas eskalpad i espresso-drickande (snabbkaffet var slut men jag hade espressokaffe och en bryggare till det = farligt) så har jag efter min shoppingrunda på ICA igår nu kunnat stabilisera mig lite. Inga mer kroppsliga ryck i alla fall.

Känner mig relativt klar med min hemtenta som ska in imorgon men borde väl fila lite som vanligt. Kan aldrig lämna ifrån mig saker jag skrivit egentligen.. Det kan ju alltid bli lite bättre. Och antagligen har jag gjort mina vanliga monster-meningar med hundra kommatecken och pausstreck och jag-vet-inte-vad. Jag gillar långa meningar helt enkelt. Långa men med pauser.

Och igår var min käre far på middag här hemma hos mig, han hade med sig den här fina orkidén:



Sen fick jag världens städryck igår kväll också, lite i köket men mest i badrummet. Lampan i mitt badrum (som består av dusch och handfat - toaletten är avskiljd) var sönder när jag flyttade in så det var inte direkt lätt att se om dom städat som dom ska, vilket jag numera vet att de inte hade. Först tänkte jag inte så mycket på hur skitigt det var men efter att ha sett på en liten yta vad en tvättsvamp kan göra, tror att de grabbarna aldrig användt en sådan, var jag tvungen att fixa lite. Svettigt blev det. Men skönt så här i efterhand.

De som bodde här innan är dessutom tydligen kända som "odräglingarna" vilket känns ju lite lagom kul att efterträda. Dom hade tydligen haft en massa efterfester och sånt. Hmm.. Haha. Sen sa jag till mamma att det var lyhört och skämtade lite om att jag inte fick ha några fester, varav mammas reaktin blev: "Sa hon att du inte fick det, det ska vi allt bli två om i sånt fall..." Haha, min mamma är nog peppast i stan!

Söderbo

Okej, eftersom jag nu flyttat till Södermalm och även insett att typ alla här har en blogg (många i alla fall enligt en undersökning som publicerades i någon av de två gratis-Södermalms-tidningar jag får i brevlådan) så tyckte jag det var dags att återupprätta min. Våga stå utanför mängden liksom! Nä, men skämt åsido känns som att jag lite väl många gånger tänkt tanken: "det där skulle jag skrivit i min blogg - om jag fortfarande hade en". Well, nu är det ju faktiskt så att jag har en. Bara lite väl oanvänd för sitt eget bästa.

Och om det är en dålig tid för mig att börja blogga så borde det väl vara nu när all tid jag spenderar framför datorn antagligen borde gå till att skriva på min hemtenta... Men men. Jag har aldrig varit bra på att följa mina regler. Däremot så har jag, tro det eller ej, bra självdiciplin som jag och min goda vän Linnéa kom fram till över telefon igår. Det har nämligen inte hon, däremot kanske hon har öroninflammation.

Well well. What't up? What's down? What's new?

Ja inte vet jag. Öhh. Flyttat som sagt. Känns som jag bott här hur länge som helst - på ett bra sätt - jag känner mig hemma! Detta trots att jag inte ens bott här en månad och fortfarande har 7 lådor som jag inte packat upp. 4 av dom är böcker. Kaaatsching! Jag kommer önska mig bokhyllor i julklapp. Jepp. Hmm. Fast jag har ju redan äckligt mycket saker må jag säga.. Med tanke på att jag började få flytta-hemifrån-saker redan när jag fyllde 16 typ så har jag bunkrat på mig en hel del. Plus att jag varit hos farmor och hämtat upp en massa saker. Yes yes. Mitt kök behöver definitivt inget mer.

Lite innan jag flyttade slutade jag även att äta fisk. Så nu är jag hel-vegetarian. Vilket jag inte ens märkt någon skillnad av. Men det känns bra. Jaja. Nu har jag precis lunchat med Lollan som ett avbrott i studierna. Och ska äta middag med pappa idag. Ett litet matinslag i vardagen. Öhhhh..







Flytt-svett! - notera att min mamma skänkte sin gamla kavaj till Ninni. Klär henne finfint!