Oj oj oj

Okej. Va ett tag sen. Uppdatera mera? Haha! Snabb resumé med dagens nyckelord:

torsdag - Pans Labyrint
fredag - Brutalt ärlig
lördag - Fika/Melodofestival (vilket skämt för övrigt)
söndag - Projekta
måndag - Lollo 19!/Fest hos Marcus
tisdag - Degande hos Mickan

Ja! Det var det det. Snabb resumé. Ska försöka komma ikapp med min bilddagbok nu. Har varit lite dålig med det. Först upp: Kreta. Det var september. Lagom avlägset. Nu är det snart Mars! Minsann minsann.

Fortsätter födelsedagstrenden:
Lollo

Snö

Det snöar ute. Vet inte vad jag ville säga med det.
Linnéa tycker att jag påminner om humlan i Dunderklumpen. Vet inte vad jag vill säga med det heller.
Kanske det att jag påminner om en liten rund sak med skånsk dialekt som vill vara polishelikopter.
Det är livet det. Jag gillar tanken av att vara en humla. Kul att flyga omkring obemärkt och bara vara.
Skit också! Så trött på allt. Mig själv mest skulle jag tro. Vet verkligen inte vad jag vill säga med det.
Utom att så är fallet. Jag tror ärligt inte att jag lär mig av mina misstag heller. Känns som jag gör samma saker om och om igen.

Alldeles för trött för det här. Puss och kram vi ses på stan!
(inte nu för det är minus 700 grader, men i vår kanske?)

Glöm inte heller att det är månförmörkelse natten mellan 3:e och 4:e mars. 23.44 är den total.

Lisa 19år!

Lisa 19

Kolla en tjej! Numera en stor tjej (kvinna?)! Grattis grattis grattis massa miljarder gånger om!

Ace

Jag och födelsedagsbarnet såg ut så här i lördas. Innan Ace...

Dom här två har också fyllt 19 (men jag glömt att nämna):

Erik
Richard

Är för övrigt fettisdagen idag! Ät en semla!

Bravo Jullanboy!

Bra inlägg igår. Tycker om att jag inte kom ihåg vad jag skrev. Men det var vackert, har inget att tillägga.
Haha!

Zzzzzzzzzzz....

Cool att min dator stog på, kom precis hem från Ace som idag var en besvikelse. Blev inte ens svettig. Känns som att det inte bara är jag som har en svacka just nu... Jag och Ace - together forever! Ska inte klaga på början som va najs, innan alla började gå och folk blev obehagliga. Lyckades inte ens lätta mitt hjärta från det jag från början hade tänkt lätta det ifrån. Allt är helt enkelt som vanligt. Det där härliga vanligt vi bara älskar (?).

Blev inte Beckmans idag heller. Kostade 60kr. Har man inte råd med. Blev gratiskonsert med Juni Järvi på Lava istället. Why not? Nä nu håller jag på att somna med tanke på att jag ligger i min säng. Godnatt! Och tack till Lisa och Hannah som i alla fall (tillsammans med mig) kämpade och försökte. Vi är värda mer!

In vino veritas

Japp. Kul att man har nytta av allmäna språkkunskapen på Dramaten. Yes! Pjäsen igår var väldigt bra men inte munter direkt.. Fast varför skulle den vara det?

Jeje. Idag va det en mycket trevlig frukost minsann! Mums fillibabba. Mätt är jag fortfarande. Sen har jag och Ninsan insett att det är vår (i alla fall i våra ögon, så länge man inte ser en snöhög i närheten och några av solens strålar tränger igenom i dimman). Nu ska jag rulla vidare på Beckmans modevisning med Lisa och ikväll blir det Ace, yes yes.

In vino veritas
Tvillingar på Kreta, varmt och skönt eller vad säger du Ninsan?

Det var en gång...

Det var en gång...

Sommar! Jag lovar, den existerade faktiskt. (Snyggaste bilden för övrigt; Peace and Love - 05). Även om man inte kan tro det. Allt just nu känns rätt vanligt. Dagarna är som vanligt. Ingenting utöver det vanliga händer. Inget extra ordinärt. Kan inte någon ställa till med något hejdundransspeciellt. Något knasigt. Något roligt. Vad som helst. Ge mig något, antingen att se fram emot eller bara att chockas och gjädjas i stunden av.

Imorgon ska jag till en början på teater, Lång dags färd mot natt. Julklapp. Yeees. Sen får vi se vad som händer. Rugby-Sydafrika-grej som min kusse ordnar kanske? Jeje. Om inte någon hade tänkt överraska mig?

 

Skidroligt

Igår var det Romme Alpin som gällde. Och speciellt Woho-backen. Och lammkött i sittliften! Haha, bästa var 10-åringen som sa till Ninni, som röker, : Du vet att rökning är farligt för lungorna? Nähe. Haha, var en allmänt rolig dag. Trött va man i bussen på vägen hem och sedan i bilen mellan Zinken och hem så började pappa leka att vi i bilen var förföljda (bytte fil väldigt snabbt o sånt). Paranoia är det nya svarta från och med nu.

Idag var heller inte en vanlig dag. Först föroläsning om sex och samlevnad och till skillnad från de flesta andra föreläsare i det ämnet var han rätt rolig. Man lyssnade. Annars hände det inte så mycket i skolan. Efter den var jag o fika med Lisa, Venus, Elsa och Linnéa på String. O det va la najs, skönt att göra lite spontansaker på tisdagar. För övrigt har extremt många pratat om vad som händer i helgen redan. Haha, folk har bråttom iväg.

Känns som att det var något vettigt jag hade tänkt att komma med men jag tappade nog den tanken. Vettighet är inte för mig just nu.

Snabb ordbok inom Stickning:
rätstickning - alla varv stickas med räta maskor
slätstickning - vartannat varv med räta maskor (från rätsidan) och vartannat med aviga maskor (avigsidan)
resårstickning - varv 1: sticka varannan maska rät och varannan maska avig. Därefter stickas räta maskor ovanpå räta maskor och aviga maskor ovanpå aviga maskor.

Fortsättning kanske följer vid visat intresse(?). Var en väldans trevlig sticklektion i alla fall och avslutades med tapas på mamas and tapas!

Kurr

Ytterligare ett VM-guld till Anja Pärsson. Tekniska Högskolan - Rådhuset 12 min. Ungefär det som händer just nu. Ska snart dra på min kurs i stickning med Emlan. Och imorrn ska jag leka Anja i Romme, yes!

Har dåligt samvete över att jag bangade Elsa igår men jag var inte på topp. Kunde inte prata typ och kände mig som ett allmänt dåligt sällskap. Behövde nog den där sömnen. Pallar inte bli sjuk igen.

Bakade bullar hos Mickan igår. Mums! Nä nu känner jag mig lite seg. Borde fixa lite grejer.

(Inser att jag låter som värsta sportnörden, haha! Beror lite på att TV:n står på i vardagsrummet kanske)


Favorit i repris

Du har tappat ditt ord och din papperslapp
Du barfota barn i livet
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet

Vad var det för ord? -Var det långt eller kort?
Var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu förrn vi föser dig bort
Du barfota barn i livet


Lite kul att den dikten dykt upp på tunnelbanan överallt med tanke på att det var ett krav att vi skulle lära oss den utantill när jag gick på drama i första ring. Allt är verkligen retro nu. Inte minst igår kväll då Malin (Lisas syrra) hade 17årsferre. Jag, Lisa och Åsa stog för det vuxna 3,5:e drickandet (och de enda lagliga på festen). Kändes som folk var lite smått rädda för oss men vadå. Det var fest. Och dans. Och grejer.

Äntligen

Ja ja ja ja! Jag är glad! Haha, om än just för sekunden. Fick tillbaka det där stooora Fysik B-provet och det gick nästan oförtjänt bra! Men det var förtjänt, vilket ledde till att Julia blev glad över att ha lyckats med den långa 150-poängskursen. Yihaw!

Sen fick jag knåda lera och dreja. Vilket var ett skönt avslut på dagen, även om den blev lång och var full av komplexa tal. Och min drejade äggkopp kanske inte blev perfekt, men det var ett bra första försök med tanke på att förkunskap om drejning inte fanns.

Blipp blapp, jag är uppe i varv och hungrig som en varg. Grr! (Ja, jag är fem år gammal).

Och det är helg nu dessutom! Och skidor på måndag. Och oseriös dag på tisdag. Jag har ju nästan en veckas lov! Haha. Och dessutom är det snart sportlov. Rulla rulla rulla. Jag och Emelie ska på stickningskursen jag fick av dom (familjen Dahlin) på Söndag. Privatlektion för 2. Så om någon är intresserad av något stickat så kan jag efter helgen stå till tjänst.

Vän och Bekant?

Vän och Bekant?

Too cool for school.

Oh yes. Idag ska alla jag känner antingen på Viva Arcadia på Stampen eller på Fysikföroläsning. Men lilla jag ska jobba.

Please don't talk to me I fall in love so easily

I don't want love so I kill all my friends
I don't want love to make me happy again
I don't want love even if it's all that remains
I don't want love so I have to kill all my friends

I don't want life to treat me this well
I don't want life, I wanna hide in my shell
I don't want life, please lock me up in a cell
I don't want life to treat me this well


But you're so young young young
and I'm so young young young too
So let's get beer and find something to do
And when we're done done done and nothing else is that fun
We'll go to sleep and I'll wake up next to you

Aaaaaaaaaaa, aaaaaaaa
Aaaaaaaaaaa, aaaaaaaa
Aaaaaaaaaaa, aaaaaaaa
Aaaaaaaaaaa, aaaa


I don't want work to change my behavior
I don't want work, no I'm not made for labour
I don't want work, so please don't do me no favour
I don't want work to change my behavior

And please don't talk to me I fall in love so easily
Please don't look at me, please just let me be
Please don't care about who I am or how I feel
Please don't ask me if it's real

Oh, but you're so young young young
and I'm so young young young too
Let's quit our jobs we got better things to do
Yeah, we can run run run until the summer comes
Then go to sleep and not wake up, not wake up, NOT WAKE UP for sometime
!

Bright Light

Idag var det ljusterapi hos Lisa, hon har en sådan där rektangulär lampa som lyser - "bright light". Var rätt uppfriskande, till en början i vart fall innan man på grund av kylan kröp under en filt och vi lyssnade på deppig musik. Men men, nästa gång. Då jävlar.

Insåg att jag inte skrivit på ett tag, haha! Har haft dåliga dagar - skyller på det. Kollade på "Farväl Falkenberg" i söndags med Lisa. Den gjorde mig inte gladare direkt, men den var bra! Man fastnade i tankar om lite allt möjligt.

I övrigt har det inte hänt jättemycket, va o kollade på Joppe ikväll på Kafé 44. Va kul o se... Det som förgyllde min dag i övrigt (eftersom positiva Julia är inne i en negativ period - vilket jag borde få vara efterson jag nästan aldrig har dom) var det underbara ordet: hyss, ett alldeles för underskattat ord!

Skolan tas oerhört oseriöst just nu. Inte så mycket att göra (eller egentligen är det väl det men jag har tagit en paus) och fredag är ledig, måndag Romme och tisdag någon weird samlevnadsdag. Inte vet jag.

Vinterdeprimerad

Den är verkligen värre än någonsin, depressionen ligger ständigt bakom hörnet. Jag är trött på mörker och kyla - bara det skulle vara ljust och varmt skulle jag må mycket bättre. Och det känns som att det är fler insjuknanden än vanligt, alla är i behov av ljusterapi. Men mest jag!

Känns som jag älskar och hatar just nu, finns inga gränser riktigt. Så trött på mig själv! Den här depressionen håller på att ta över och förgöra mig.

Men idag var det ju faktiskt ljusare än på länge, man märker att vi är på väg mot ljusare tider och att dagen blir längre... En gnutta lycka. Och när musiken kom igång igår var det helt sjukt kul att dansa! Ett svep var så bra att det inte gick att lämna dansgolvet - det var: Postal Service, Hot Hot Heat, Strokes, Morrissey osv osv. Så de sista timmarna eller vad det nu blev var dansanta. Och självklart var jag, Lisa och Lollo kvar tills dom tände lamporna - dags att gå! Haha. Jag gillade vakten som sa att vi skulle gå och jag satte lite skämtsamt händerna i midjan och kollade argt på honom. Han skrattade, ryggade tillbaka och sa: Man vet vem som bestämmer där hemma. Han sa mer saker men jag kommer inte ihåg.

Va på String och fikade med Lisa och Elsa idag; skön, lång, seg fika. Precis vad man behöver på en söndag. Vi satt där mitt i smeten, i det där myllret. Jasså jasså. Ska laga lite mat snart och ikväll blir det "Little miss Sunshine" - det är jag det! Haha, ska bli kul och se den efter allt man hört.

Ännu en lördag - Livet är en fest!

Hello sunshine!

Nu är jag hos den fagra Louise och dricker öl! Trevligt trevligt. Igår va det fest! Haha, det roligaste med festen var att jag haded nyklippt kort PLATT hår och såg ut som att jag var 10! Men men det var mys. Sorgligt för dom som missade denna ljuva skapelse är det redan försent. Nu är det en boll på mitt huvud istället. Mer eller mindre i alla fall. (Kanske publicerar en bild på mitt platta hår någon gång när tiden är inne). Hade för övrigt en intressant konversation med min brors kompis igår när vi va på Democrazy, jag lovade att inte berätta för min bror att han var där så skulle han inte berätta om hur full jag var i slutet av kvällen (vilket han antog att jag skulle bli då det här var relativt tidigt). Jaja.

Ikväll blir det självklart en kväll med vänner och bekanta, så alla som känner mig bör infinnas. Kanske inte blir så men men. 
Lollos budskap för kvällen: "Sup, slåss och ragga grabbar förståss".

God damn it!

Vad är det för fel på att säga "i helgas"? Jag tycker det är ett skitbra uttryck.

Kunde inte sova på hela natten. Låg och halvdrömde om att dö ung, studenten och lite allt möjligt knasigt, kommer inte riktigt ihåg. Vet bara att jag vred och vände på mig. Och att alla saker var jätteknasigt kopplade (som studenten och döden). Inget som påverkat min dag idag i alla fall, utom en viss trötthet som spred sig och tog över mig.